Grad Varaždin

Foto - Gradonačelnik Bosilj i francuski veleposlanik Fieschi razmotrili daljnju suradnju

Objavljeno: 09.01.2024. 17:17

Zadnja izmjena: 09.01.2024. 17:26

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj danas je sa zamjenikom Miroslavom Markovićem u palači Patačić primio u posjetu francuskog veleposlanika u Hrvatskoj Fabiena Fieschija, pri čemu su razmotrili razvoj daljnje suradnje Varaždina s partnerima iz Francuske.

Prijemu veleposlanika Francuske nazočio je i Siniša Košćak, predsjednik uprave tvrtke Colas Hrvatska, jednog od vodećih poduzeća u niskogradnji i najveće građevinske tvrtke u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, francuske tvrtke koja je prisutna u Hrvatskoj 12 godina, izvijestili su iz Grada Varaždina.

Tijekom razgovora bilo je riječi i o suradnji Francuskog instituta s kulturnim ustanovama u Gradu Varaždinu, a ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović upoznala je veleposlanika s projektom Centra kreativnih i kulturnih industrija, navode iz Grada.

Potencijal za suradnju u kulturi, obrazovanju, turizmu i gospodarstvu

Veleposlanik Francuske zanimao se za povijesni i ekonomski razvoj Varaždina, te je izrazio nadu da će se ponovo pronaći zajednički interesi i konkretizirati projekti, tim više što Hrvatska i Francuska na nacionalnom nivou imaju odlične partnerske i prijateljske odnose. Bosilj vidi dobre potencijale u suradnji na području kulture, obrazovanja, turizma i gospodarstva, pri čemu je Varaždin predstavljen kao jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj te grad koji je otvoren za svaku suradnju s europskim partnerima, zaključuje se u priopćenju.

Komentari