nova zapošljavanja

Foto - Ministar Habijan i gradonačelnik Jenkač obišli grad Novi Marof i investicije

Objavljeno: 02.04.2024. 14:56

Zadnja izmjena: 02.04.2024. 14:56

Foto: Boris Matijašec

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan danas je boravio u Ljubešćici i Novom Marofu, gdje je nazočio potpisivanju ugovora, posjetio određene gospodarske subjekte, pa tako i tvrtku Knauf Insulation koja trenutno provodi veliku investiciju.

S ministrom Habijanom u obilasku su bili gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i načelnik Ljubešćice Nenad Horvatić, a Habijan se između ostaloga u svojoj izjavu osvrnuo na investiciju Knauf Insulationa u Novom Marofu.

- Možemo reći da je Knauf Insulation po svojim ulaganjima i poslovnim rezultatima poznat ne samo u Hrvatskoj, već i šire. U uspješnoj smo komunikaciji s vodstvom samog Knauf Insulationa, puno smo radili i na daljnjim investicijama, a to je tek jedna od velikih stranih investicija na području Hrvatske koje u posljednjih pet godina iznosi 15 milijardi eura - rekao je Habijan.

'Novo zapošljavanje i trafostanica'

Jenkač je pojasnio kako je riječ o drugoj najvećoj investiciji u Hrvatskoj.

- Ono što je za Grad Novi Marof najvažnije kao i građane, nije samo novo zapošljavanje, nego i da ćemo imati prvu ovakvu tvornicu u Hrvatskoj koja će biti u potpunosti zelena, bez nekakvih štetnih emisija u zrak. Osim te investicije, za nas kao lokalnu samoupravu važna je i gradnja 110 kV trafostanice i 2,3 kilometara dalekovoda. Jednim velikim dijelom korisnik te trafostanice bit će Knauf Insulation, ali dio ostaje i za novomarofsko gospodarstvo, a i šire - rekao je.

Komentari