FOTO: KentBank d.d. uz brojne uzvanike donacijom za djecu u Varaždinu otvorila poslovnicu

Objavljeno: 19.11.2015. 14:59

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:16

Foto: Siniša Sović

U nazočnosti mnogobrojnih uzvanika iz gospodarskog, političkog i kulturnog života grada Varaždina i Varaždinske županije, danas je u Varaždinu svoju poslovnicu otvorila KentBank-a u vlasništvu turske Süzer grupe, zbog čega je svečenom otvorenju poslovnice nazočio i veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj Nj. E. Ahmet Tuta.

Turski veleposlanik izrazio je nadu da će otvaranje poslovnice ove banke dodatno produbiti odnos između Turske i Grada Varaždina, kako bi se na ovom području otvorile još veće prilike za turske ulagatelje.

- Svjesni smo važnosti financijskih i gospodarskih odnosa između Turske i Hrvatske, a upravo naše tvrtke i hrvatska država kao domaćin imaju zadatak omogućiti infrastrukturu za razvoj – rekao je Nj. E. Tuta, istaknuvšu u tom pogledu KentBank-u kao jednu od najboljih predstavnika Turske u Hrvatskoj.

Otvorenju poslovnice je nazočio i saborski zastupnik Radimir Čačić, a dobrodošlicu banci ispred Grada Varaždina izrazio je u ime gradonačelnika Vjeran Radelić, njegov zamjenik. Zamjenik župana Alan Košić nazočnima je pak otkrio da su upravo u tijeku pregovori s dva velika turska investitora, među kojima je i jedna korporacija koja je zainteresirana za ulaganje na području Slobodne zone u Jalžabetu. 

- Velika prepreka je hoće li Hrvatske šume imati dovoljno sirovine da oni pokrenu svoju proizvodnju, ali vjerujem da ćemo i tu barijeru prijeći te u budućnosti u interesu gospodarstva pronaći zajednički jezik – rekao je Košić, izrazvši dobrodošlicu upravi i zaposlenicima KentBank-e koju je predstavio predsjednik Uprave Ivo Bilić.

- S ponosom možemo reći da je spona hrvatskog i turskog gospodarstva u usponu kada je riječ o financijama, energetici, turizmu, ali i drugim područjima. Varaždin je bio naš apsolutni prioritet zato što cijenimo vaše kulturno naslijeđe, inicijativu i poslovnu inspiraciju koju Varaždinci imaju – rekao je Bilić.

- Pada mi jedna turska riječ napamet - taman - mi smo taman za vas, a 2016. godina biti će taman naša godina jer mnoge stvari koje smo upogonili sada daju rezultate. Impresioniran sam energijom i pristupom kojeg banka ima na hrvatskom tržištu i time koliko Süzer grupa ulaže u razvoj i rast banke.

Miroslav Stanković Vrček, direktor varaždinske poslovnice, na Bilića se nadovezao riječima da su najveća prednost njihove banke upravo ljudi, odnosno njihova fleksibilnost, brzina i dostupnost 24 sata te ponuda, kako za stanovništvo tako i za male, velike i najveće tvrtke. Tijekom svečanog otvorenja udruzi "Nova budućnost", koja skrbi o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi, uručena je i donacija koju je u ime udruge primila predsjednica Kristina Radić.

 

 

Komentari