nova investicija

Foto - Knauf Insulation održao okrugli stol povodom otvaranja 70 novih radnih mjesta

Objavljeno: 29.03.2023. 14:56

Zadnja izmjena: 29.03.2023. 14:56

Foto: Boris Matijašec

Danas u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu održan je okrugli stol "Knauf Insulation Novi Marof i lokalna zajednica" u organizaciji Knauf Insulationa i Grada Novog Marofa.

Direktor Knauf Insulation Stjepan Mršić tom je prilikom okupljenim građanima predstavio način poslovanja tvrtke zajedno s novim tehnološkim rješenjima koja se primjenjuju, s ciljem kontinuiranog smanjenja utjecaja na okoliš. Također, predstavio je i planove i potencijalna buduća ulaganja u pogon u Novom Marofu, uključujući nedavno najavljenu investiciju u održivo širenje tvornice procijenjene vrijednosti oko 120 milijuna eura.

- Radi se o projektu koji bi trebao otvoriti najmanje 70 novih radnih mjesta. Trenutno smo u pripremnoj fazi i radimo na osiguranju infrastrukturnih uvjeta, izradi projektne dokumentacije te ishođenju potrebnih dozvola. Ova investicija nastavak je naše strategije održivosti, koju smo pokrenuli prije tri godine. Tom strategijom obvezali smo se da će sve naše buduće aktivnosti biti odabrane prema kriterijima održivosti. Istovremeno, projekt je doprinos energetskoj neovisnosti. U zajednicu kontinuirano ulažemo kroz razvoj naših zaposlenika i poslovanja - rekao je Mršić.

'Partner u projektima'

Okrugli stol nastavak je, kako su istaknuli, uspješne višegodišnje suradnje Knauf Insulationa s lokalnom zajednicom te je i ove godine, nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, održan u suradnji s Gradom Novim Marofom.

- Grad Novi Marof je uvijek otvoren za suradnju te su nam građani i tvrtke poput Knauf Insulationa u fokusu rada. Imajući u vidu dosadašnje aktivnosti ove tvrtke i njen značaj za lokalnu zajednicu, u skladu s njihovim poslovnim opredjeljenjem, mi ćemo se, kao Grad, potruditi da im budemo partner u realizaciji projekata koji poboljšavaju kvalitetu života naših sugrađana, otvaraju radna mjesta i omogućuju poslove lokalnim tvrtkama -rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Komentari