FOTO: Ministar Maras otvorio novi prodajni centar u Varaždinu

Objavljeno: 29.07.2015. 13:11

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 13:45

Foto: Siniša Sović

Svečanim rezanjem vrpce danas je u Varaždinu u Gospodarskoj ulici otvoren novi i veći prodajni centar Metro Cash&Carry.

Kako je na otvorenju istaknuo predsjednik Uprave Marc Carena, centar je premješten na novu lokaciju kako bi dvostruko većom ponudom proizvoda odgovorio na potrebe sve većeg broja poduzetnika u Varaždinskoj i susjednim županijama.

- Varaždin je među deset gradova s najvećim brojem poduzetnika u Hrvatskoj i čini temelj gospodarstva jedne od najkonkurentnijih županija. Veleprodajni centar preselili smo na veću lokaciju kako bismo upravo poduztenicima ponudom osigurali konkurentnost i nezavisnost - istaknuo je Marc Carena.

Na otvorenju je čestitao i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je istaknuo kako mu je drago što se otvaraju ovakvi prodajni centri koji i našim poduzetnicima daju mogućnost plasiranja proizvoda na veće tržište.

- Želim da njegujemo odnose s tako velikim tvrtkama kako bi danas-sutra i naše tvrtke više proizvele i prodavale svoje proizvode ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu. U ovom trenutku se radi o pedeset tvrtki koje svoje proizvode prodaju kroz ovaj lanac prodajnih centara u zemljama svijeta. Drago mi je da ovaj prodajni centar njeguje tu kulturu odnosa s malim tvrtkama i da daju mogućnost da se naši proizvodi šire na veće tržište - istaknuo je ministar Gordan Maras.

Varaždinski župan Predrag Štromar još je jednom istaknuo kako je Varaždinska županija najkonkurentija, najtransparentnija županija s najmanjim brojem nezaposlenih te da je ovo otvorenje prodajnog centra značajno za naše gospodarstvo.

- Drago mi je da imamo ovaj prekrasan prostor s kvalitetnom robom i da naši sugrađani više ne moraju u kupnju u druge gradove ili zemlje, nego to mogu obaviti ovdje. Nedavno smo otvorili tvornicu, gdje zapošljavamo radnike u industriji, sada smo otvorili prodajni centar gdje zapošljavamo radnike u prodaji. Zašto ovaj put trgovina, a ne industrija? Mene srce boli kada naši ljudi idu kupovati u Zagrebačku ili druge županije, a ne kod nas, a i trgovina je dio gospodarstva - istaknuo je župan Štromar.

Komentari