Bogata izlagačka ponuda

Foto - Najavljen 25. Međunarodni sajam 'Priroda, lov, ribolov, turizam'

Objavljeno: 30.09.2022. 18:27

Zadnja izmjena: 30.09.2022. 18:27

Foto: Luka Šalamun

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održavati će se od 7. do 9. listopada u varaždinskoj Areni uz Dravu, uz potporu Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Najstarija hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana uz boravak u prirodi i turizam, na svojem će 25. izdanju okupiti 60-ak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke. Sajam ima već dugu tradiciju i poznata je manifestacija našeg kraja na kojoj se izlažu oprema i proizvodi za lov, ribolov i boravak u prirodi, a svoju ponudu predstaviti će i obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici. Tradicionalan suorganizator Sajma je Hrvatski lovački savez, stoga je predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški predstavio dio programa u njihovoj organizaciji.

- Među našim aktivnostima bih istaknuo uređenje diorame sa prepariranom divljači hrvatskih krajeva koje će biti bogatije nego do sada, a posebno smo se potrudili da izložen bude i jelen. Naime, želimo da svi, a pogotovo mladi posjetitelji, vide razliku između jelena i srnjaka, te da shvate da to nije ista životinja. Nadalje, u subotu u 12 sati ćemo održati zanimljivo predavanje "Naleti vozila na divljač i kako dalje?" na kojem će biti mnogo podataka i objašnjenja o novom propisu - rekao je Kaniški

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam za posjetitelje će biti otvoren u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna za odrasle, 10 kuna za djecu do 15 godina, dok je ulaz za djecu do sedam godina besplatan. Više informacija dostupno je na internet stranici te Facebooku Sajma.

Komentari