FOTO: Otvoren boutique Hotel Park u Varaždinu (pogledajte kako izgleda i tko je sve došao)

Objavljeno: 04.12.2015. 13:07

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 10:40

Foto: Siniša Sović

Danas je otvoren boutique hotel Park u Varaždinu, smješten na rubovima parka u gradskoj jezgri. Ukupna vrijednost projekta je 32 milijuna kuna te je od toga 12 milijuna financirano od strane Europske unije. Među prvima smo zavirili u novi, luksuzni hotel...

Svečanosti otvaranja prisustvovali su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i ministar turizma Darko Lorencin, gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, saborski zastupnici te poslovni partneri.

- Otvaranjem ovog hotela poduzeće Gastrocom nastavlja svoj rast i razvoj te omogućuje gradu i županiji bogatu hotelsko – ugostiteljsku ponudu koja je pretpostavka za daljnji rast turističkog prometa - istaknuo je tom prilikom direktor tvrtke Gastrocom Josip Barulek.

Nazočnima se obratio i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta te rekao da ga posebno veseli što je hotel na kontinentu i da na sjeveru rastu poduzetničke ideje. 

- Hotel će podignuti ponudu grada te promovirati natječaje koje provodimo u suradnji s Europskom unijom. Moguće je prijaviti projekte u okviru novog natječaja te se nadamo projektima u sektoru turizma, rekao je Maras naglasivši da je očito da će hrvatski rast biti oko 1.5%. 

S njim se složio i Darko Lorencin, ministar turizma, koji je rekao da je hotel važan za Varaždin te županiju dodavši da je hotel osnovna turistička infrastruktura te da se ponuda na neki način mora stvoriti. Prethodno je u govoru istaknuo da je u kontinentalnom dijelu važno uspostaviti kvalitetne turističke proizvode što je teže na kontinentu nego u priobalju.

- Na ovakav način razvijaju se i druge vrste turizma. Hotel je atraktivan, suvremen te energetski i financijski održiv. Ovo je veliki korak naprijed grada Varaždina u razvoju turističkog proizvoda, rekao je Lorencin.

Gradonačelnik Varaždina, Goran Habuš kazao je da je u Varaždinu prisutan nedostatak kvalitetnih smještajnih kapaciteta naglasivši da je to mali iskorak, ali kvalitativno veliki. Kazao je i da ovakva investicija “od nule” dugo nije provedena u Varaždinu.

- Grad Varaždin i Hrvatska izlaze iz recesije, a turistički podaci idu nam u prilog. Vjerujem da će ovaj hotel biti omiljeno okupljalište Varaždinaca poput nekadašnjeg restorana, zaključio je Habuš.

Riječ je o hotelu s 4 zvjezdice kojim se smještajni kapaciteti, ali i turizam Varaždina i Varaždinske županije podižu na sasvim novu razinu. Hotel ima 19 smještajnih jedinica podijeljenih u tri cjeline te mini wellness sa saunom i jacuzzijem. U restoranu, nekadašnjem omiljenom okupljalištu Varaždinaca, od danas će posjetitelji ponovno moći uživati jer restoran i caffe bar raspolažu sa 120 mjesta, a prostrana terasa spaja hotel s gradskim parkom.

Podsjetimo, gradnja je započela u studenom 2014. godine, a kompletno opremanje hotela završeno je godinu dana kasnije. U vrijednost projekta od 32 milijuna kuna ulazi projektna dokumentacija, gradnja i opremanje hotela, edukacija osoblja, promotivne aktivnosti i drugo. Ujedno je u hotelu zaposleno 25 ljudi.

Komentari