Poljoprivredni sajam

Foto - Otvoren je 3. Agrofest u Srednjoj školi Arboretum Opeka, evo što sve možete vidjeti

Objavljeno: 13.10.2023. 12:21

Zadnja izmjena: 13.10.2023. 12:21

Foto: Ivana Bertović

Danas je u Srednjoj školi Arboretum Opeka svečano otvoren 3. Poljoprivredni sajam Agrofest u sklopu EU projekta 'Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi'.

Kako navodi ravnatelj Dragan Brkić, svrha sajma je promocija strukovnih poljoprivrednih zanimanja i rada Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi te povezivanja poslodavaca i polaznika centra. Na 3. Agrofestu predstavlja se 40-ak izlagača iz Varaždinske i susjednih županija s proizvodima poput vina i likera, ljekovitog bilja i proizvoda od pčela. Uz to, na sajmu se izlaže i poljoprivredna mehanizacija, traktori te repromaterijali za poljoprivrednu proizvodnju.  

Sajam je otvorila zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec koja je ovom prilikom istaknula ulaganja u Srednju školu 'Arboretum Opeka' čiji je osnivač županija.

- Ovdje se provodi uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi. Uspostava iznosi 6,6 milijuna eura, a paralelno se izvodi rekonstrukcija dvorca Opeka u iznosu od 9 milijuna eura, odnosno sve ukupno ćemo uložiti 15,6 milijuna eura - rekla je Zagorec te naglasila da poljoprivreda ima izniman značaj za poticanje sveukupnog gospodarstva u Varaždinskoj županiji. 

U sklopu programa Agrofesta ujedno će biti održani 'Dani otvorenih vrata Regionalnog centra kompetentnosti' te svečana podjela potvrda o završenom stručnom usavršavanju za mentore zaposlene kod poslodavaca koje je za polaznike bilo besplatno, a odvijalo se u dva dijela kroz teoriju i praksu.  

Komentari