Suradnja

Foto - Fina otvorila novi razvojni centar u Varaždinu: 'Posljedica izvrsne suradnje s FOI-jem'

Objavljeno: 03.11.2023. 13:29

Zadnja izmjena: 03.11.2023. 13:29

Foto: Ivana Bertović i Sara Bratko

Danas je u novim prostorijama Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu održano svečano otvorenje novog Fininog Razvojnog centra.

Razvojni centri povezuju znanstvenu zajednicu i poslovni sektor u partnerskoj razmjeni znanja i tehnologija, stimuliraju i generiraju razvoj inovativnih ideja te omogućuju studentima integraciju na tržište rada. Do danas su uspostavili 13 razvojnih centara - u Splitu, Osijeku, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Virovitici, Zaboku, Kutini, Vukovaru, Rijeci, Požegi, Đurđevcu i Slatini, a na današnjem otvorenju 14. centra u Varaždinu bil su predsjednik Uprave Fine Dražen Čović, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te predstavnici Dekanata FOI-ja.

- Ove ustanove vode brigu o mladima, u ovom slučaju o studentima, te im omogućuju da kod njih obave svoju praksu, a isto tako, dodjeljuju stipendije. Samim time možemo reči da su već unaprijed poslali jednu lijepu ponudu. Upravo danas tome svjedočimo ovdje, jednoj ljepoj suradnji između Fine i Foi-a - izjavio je Stričak.

'Dugogodišnja suradnja'

Čović je pohvalio studente i njihov rad te je naglasio važnost suradnje s fakultetima.

- Ovdje mogu istaknuti našu dugogodišnju suradnju sa FOI-jem, naš direktor razvoja je sa ovog fakulteta, tako da sedam inžinjera već radi. Ovdje je također 17 studenata i očekujemo da ćemo idućih godinu dana ovaj razvojni centar koji ima kapacitet od 26 informatičara upotpuniti - rekao je Čović.

Zadovoljstvo otvaranjem Fininog Razvojnog centra izrazio je i prodekan za poslovanje i ljudske potencijale na FOI-ju Ivan Malbašić.

Komentari