novalja

Foto - Ova dva OPG-a iz naše županije predstavila su se na sajmu zaštićenih proizvoda

Objavljeno: 20.06.2023. 08:41

Zadnja izmjena: 20.06.2023. 08:41

U Novalji je 16. i 17. lipnja održan 6. sajam hrvatskih zaštićenih proizvoda koji je organiziran u okviru 21. izložbe paške ovce i sira.

Među izlagačima koji su pristigli ih svih krajeva Hrvatske našla su se i dva poljoprivredna proizvođača s područja Varaždinske županije i to Marija Cafuk (PPP Cafuk) koja se predstavila s proizvodnjom varaždinskog zelja i varaždinskog bučinog ulja te OPG Branko Vidaček koji se predstavio s proizvodnjom varaždinskog bučinog ulja.

Marija Cafuk je sudjelovala i na okruglom stolu na temu "Kako osnažiti sustav zemljopisnih oznaka i učiniti ga održivim" na kojemu je zajedno s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, turističke zajednice, ugostiteljima te drugim predstavnicima proizvođača govorila o prednostima ali i izazovima proizvodnje u okviru sustava kvalitete. Kao novoizabrana predsjednica Županijskog saveza poljoprivrednih udruga te predsjednica Udruga proizvođača povrća i voća „Zeljari“, Marija Cafuk je ujedno istaknula važnost udruživanja poljoprivrednika i međusobnu suradnju u cilju postizanja što uspješnijih rezultata u poljoprivrednoj proizvodnji.

Na sajmu je kao predstavnik Županijskog saveza poljoprivrednih udruga sudjelovala i Marija Herceg koja je zajedno s predsjednicom Cafuk posjetiteljima sajma podijelila sarmu pripremljenu od varaždinskog zelja, kaše varaždinske heljde i mesa domaćih proizvođača.

Komentari