Vrijedno priznanje

Foto - Ove godine najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik stiže iz Varaždinske županije

Objavljeno: 11.04.2024. 09:41

Zadnja izmjena: 11.04.2024. 10:12

Dario Pocedulić, proizvođač bezglutenskih prehrambenih proizvoda od heljde iz Gornjeg Kučana proglašen je najboljim hrvatskim mladim poljoprivrednikom u 2024. godini i nagrađen iznosom od 3.500 eura.

U organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak, Jutarnjeg lista i Ministarstva poljoprivrede, u Splitu je sinoć u sklopu svečanog otvorenja 6. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, održan i izbor za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika.

OPG Pocedulić bavi se uzgojem heljde te proizvodi bezglutenske prehrambene i druge proizvode od te žitarice. Drugoplasirani ratar iz Zlatara Andrija Škrlec nagrađen je iznosom od 2.000 eura, a trećeplasirani ratar iz Čađavice Darijo Sajko nagrađen je iznosom od 1.000 eura. Čitatelji Jutarnjeg lista titulu najbolje mlade poljoprivrednice dodijelili su Ivoni Andrašić Presečan koja se bavi uzgojem povrća. 

- Čestitam Dariju Poceduliću na ovom iznimnom priznanju, a čestitke upućujem i njegovoj obitelji. Ova obitelj je doista primjer marljivih i inovativnih poljoprivrednika nove generacije, koja varaždinsku heljdu, jedan od autohtonih proizvoda Varaždinske županije, prerađuje u niz proizvoda za koje su osvojili već pregršt medalja. Na tome smo im osobno čestitali i lani kada su njihovi mlinci od varaždinske heljde proglašeni najboljim inovativnim proizvodom na 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda, a treba podsjetiti i da su iz Bruxellesa su od International Taste Instituta za Heljdine krekere primili „Superior Taste Award** 2023“ - istaknuo je župan Anđelko Stričak.

Komentari