zlatna nimfa

Foto - Ovaj mladi kuhar najbolje je prezentirao autohtona jela Varaždinske županije

Objavljeno: 02.03.2023. 10:35

Zadnja izmjena: 02.03.2023. 10:48

U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije te pod vodstvom predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza Damira Crlenog i predsjednika Udruge kuhara Varaždinske županije Bojana Bohorča jučer se po 16. puta održala enogastronomska manifestacija Zlatna nimfa.

Ovom tradicionalnom kulinarsko-turističkom događanju na kojem su se prezentirala autohtona jela Varaždinske županije, lokalni proizvođači autohtonih namirnica, nagrađivana vina na Decanteru 2021-2022 Varaždinske županije pridružili su se i natjecatelji Hrvatskog kuharskog kupa. Oni su u pripremi svojih jela morali koristiti Varaždinsko bučino ulje, Ludbreški hren, Varaždinsko zelje, Varaždinsku heljdu i Ludbreški med. 

Najbolji na Zlatnoj nimfi, odnosno ovom kolu Hrvatskog kuharskog kupa bio je Dario Rodeš iz restorana Nobel, Varaždin. Drugoplasirani je Tomislav Karamarko iz Marikomerca odnosno restorana Bruscheta, Zadar dok je treće mjesto osvojio Karlo Štorga iz restorana Bedem, Varaždin. 

- Zlatna Nimfa posvećena je čuvanju i promociji tradicionalnih i autohtonih namirnica varaždinskog kraja kao i autohtonih jela ovog područja. Poštujemo i čuvamo tradiciju, ali ne bježimo od trenutnih kulinarskih trendova, stoga smo Zlatnoj nimfi nadodali i natjecateljsku notu Hrvatskog kuharskog kupa te su prijavljeni kuhari pripremali jela od tradicionalnih namirnica i proizvoda Varaždinskog kraja, ali prema današnjim ugostiteljskim zahtjevima - rekli su organizatori.

Komentari