FOTO: Podijeljena priznanja obrtnicima iz Varaždinske županije za njihov dugogodišnji rad

Objavljeno: 30.12.2015. 14:07

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 11:42

Foto: I.T.

U prostorijama Obrtničke komore Varaždinske županije održan je svečani prijem i podjela priznanja obrtnicima za njihov dugogodišnji rad i njihovo postignuće u radu.

Obrtnike je pozdravio predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak i naglasio da su priznanja samo skroman znak pažnje za požrtvovan trud i rad koji su uložili svih ovih godina.

- Unatoč teškim vremenima, vaši obrti su opstali i obrtnici su se u ovim vremenima pokazali kao najžilaviji dio gospodarstva, spremni na iznenađenja i nove izazove te su pronašli put za uspjeh - rekao je Milak te naglasio da oni služe na čast društvu.

- Ovi obrtnici pokazali su put mladima kako se vlastitim snagama i sposobnostima može dostojanstveno živjeti i stvarati - dodao je Milak.

Za istaknuti rad u poduzetništvu priznanja su primili Štefanija Lazar, Branko Trstenjački, Liljana Androlić i Radenko Nemec iz Varaždina, Antun Bartolić iz Ljubeščice, Vjekoslav Jakopčin iz Malog Bukovca, Dražen Purgar iz Novog Marofa, Ivan Čibarić iz Ivanca i Dražen Roginek iz Turčina.

Koja je tajna uspjeha otkrila nam je frizerka Štefanija Lazar.

- Radim 41 godinu i 30 godina sam obrtnik. Rad, rad i samo rad to je tajna uspjeha. Također morate biti uljudni prema mušterijama, a vjerujem da sam ovu nagradu zavrijedila - istaknula je Štefanija Lazar.

Obrtnik koji je primio priznanje za 50 godina rada u obrtništvu je Ivan Ratković, a nagradu je preuzeo njegov sin Miljenko.

- Najvažnija je upornost. Treba mnogo raditi i paziti na sve - dodao je Miljenko Ratković, čija Stolarija i pilana Ratković zapošljava 95 ljudi.

- Kriza nas nije pokolebala, bilo je malo teže. Stalno ulažemo u tehnologiju te posebnu pozornost vodimo o okolišu. Zahvaljujući tome, danas uspješno surađujemo s raznim poduzećima te rezanu građu izvozimo u Egipat, Mađarsku, Italiju, Kinu - objasnio je Ratković.

Istaknimo da su priznanja za 40 godina rada u poduzetništvu primili Zdravko Golub, Stjepan Huzjak, Antun Gal, Velimir Kolak i Ivan Smontara.

Za 30 godina staža u obrtništvu priznanja su pak primili Ivan Majcen, Dubravko Šrajbek, Vladimir Kaniški, Ivan Marković, Marin Jagnjić, Slavko i Robert Kovačiček, Slavko Vuradin, Stjepan Milak. Jadranka Oštarjaš, Irena Brković, Đurđa Bukovčan, Slavko Škrbec, Stjepan Jagić, Zlatko Bručić, Vlado Radašić i Milivoj Žganjar.

Djelić atmosfere s dodjele pogledajte u fotogaleriji.

 

Komentari