štrajk

Foto - Radnici Varteksa stigli do Korza, podržali ih Bosilj, Marković, Ivančica Pahor...

Objavljeno: 10.05.2024. 11:19

Zadnja izmjena: 10.05.2024. 12:34

Foto: Boris Matijašec

Radnici Varteksa od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a tim su povodom u prosvjednoj povorci krenuli sve do Korza gdje je održan prosvjed, a s njima je u povorci bila i modna dizajnerica Ivančica Pahor.

Kako je rekao predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Tomislav Rajković, prosvjed i štrajk su održani u znak podrške radnicima Varteksa. Istaknuo je i kako su djelomično zadovoljni posljednjim najavama te kako, uz ostalo, očekuju i dodatnu modernizaciju proizvodnje.

- Dobili smo informaciju da je Uprava najavila svoj odlazak te da je na stolu zajam kojim bi se pokrenula proizvodnja i isplata plaća. S tim smo djelomično zadovoljni jer to nije dovoljno za nastavak proizvodnje i onakav Varteks kakav mi želimo. Želimo da se Varteks dokapitalizira s većim iznosom od onoga koji je u planu 21.5. te pozivam sve koji su spremni uložiti u Varteks da to naprave. Grad Varaždin od prvog dana stoji na našoj strani i vjerujemo da ćemo im se na neki način i odužiti - rekao je Rajković.

'Grad čvrsto stoji uz radnike, ne Upravu'

Prosvjednicima se na Korzu obratio i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj koji im je pružio podršku, istaknuvši kako su se u posljednje tri godine promijenile tri Uprave.

- Varteks je jedan od simbola Varaždina i žalosno je da se radnici moraju boriti za svoje plaće. Grad čvrsto stoji uz radnike Varteksa, ne uz Upravu ili nadzorni odbor. Kreditiramo Varteks s 550 tisuća eura jer bi ga inače Grad mogao sutra poslati u stečaj, ali to je zadnja stvar koju bi ova gradska uprava napravila. Pozivam Upravu, vlasnike i sve ostale da sjednu za stol i dogovore oko budućnosti Varteksa - zaključio je.

Komentari