FOTO: Svečano obilježen deseti rođendan Poljoprivredne zadruge Varaždinsko povrće

Objavljeno: 04.12.2015. 19:56

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 10:38

Foto: Ivan Tomašković

U hotelu Turistu u petak je svečano obilježeno deset godina postojanja zadruge Varaždinsko povrće. Riječ je o jednoj poljoprivrednoj zadruzi s područja Varaždinske županije u koju su udruženi proizvođači primarnih poljoprivrednih proizvoda, posebice povrća.

Zadruga je osnovana je 02. prosinca 2005. godine i broji 17 članova te je nositelj poljoprivredne proizvodnje u Varaždinskoj županiji. Kupnjom najsuvremenijeg stroja za pakiranje u mogućnosti je vršiti usluge kalibriranja - pakiranja – paletiziranja.

- Širimo proizvodnju i poslujemo sa stranim trgovačkim lancima. Sve svoje proizvode uspijemo prodati i na vrijeme naplatiti, a ono najvažnije - njegujemo načela zadrugarstva. No, tu naša priča ne završava. Želimo se još dodatno proširiti i povećati kapacitete u svrhu rasta i razvoja - rekao je upravitelj PZ Varaždinsko povrće, Boris Boras.

 

Sadašnjih 17 članova raspolaže poljoprivrednim zemljištem od ukupno 170 hektara, a raspolaže s 43 traktora i 22 prikolice i brojnom dodatnom mehanizacijom.

Na svečanom obilježavanju desetog rođendana Zadruge stigao je i pomoćnik ministra gospodarstva Alen Leverić, čestitavši zadrugarima što su izdržali u ovim teškim vremenima.

- Ova zadruga izdržala je sve političke igre i čestitke svima koji su sudjelovali u stvaranju zadruge te želim puno sreće u daljnjem radu - dodao je Leverić.

Posebno ponosan bio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Varaždinske županije, Dragutin Vincek.

- Hodajući po svijetu susretao sam se sa svijetlim primjerima zadrugarstva i promišljao zašto to u Hrvatskoj nije moguće. No, moguće je i to pokazuje baš ova zadruga koja je stvarana na međusobnom povjerenju. Ona je ogledni primjerak koja može poslužiti hrvatskim poljoprivrednicima - dodao je Vincek.

Povodom deset godina uspješnog rada tiskana je knjiga o PZ Varaždinsko povrće.

Djelić atmosfere s proslave pogledajte u fotogaleriji.

Komentari