Zlatna kuna 2022

Foto - U HGK Varaždin dodjeljene su plakete Zlatna kuna, evo tko su dobitnici...

Objavljeno: 05.10.2023. 13:19

Zadnja izmjena: 05.10.2023. 14:23

Foto: Ivana Bertović

Na današnjoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Varaždin dodijeljena su priznanja Plaketa Zlatna kuna. Ova nagrada dodjelila se najuspješnijim trgovačkim društvima u Varaždinskoj županiji za 2022. godinu.

  • Plaketa 'Zlatna kuna' za malo trgovačko društvo pripalo je poduzeću Welding Piping Service. 

Welding Piping Service d.o.o. je tvrtka osnovana 2018. godine, koja se bavi montažom industrijskih postrojenja diljem Europe i svijeta. U prosincu 2021. tvrtka je ušla u strateško partnerstvo s dugogodišnjim njemačkim nalogodavcem, poduzećem RKM-Arens Anlagenbau GmbH, koje je u manjinskom udjelu ušlo u vlasničku strukturu. Cilj je jačanje pozicije na europskom i svjetskom tržištu na području izgradnje i montaže cjevovoda, strateški rast te rast broja zaposlenih, kao i njihova stimulacija.

  • Plaketa Zlatna kuna za srednje trgovačko društvo dodijeljena je tvrtki Terralog.

Tvrtka TerraLog d.o.o. na logističkom tržištu diljem svijeta funkcionira u svojoj devetoj godini poslovanja. Primjenom disperzije rizika portfelja i ulaganjem u digitalizaciju internih procesa kako bi poslovanje bilo učinkovito, tvrtka je postala otporna na razna izazovna vremena kroz koja je prošla zadnjih nekoliko godina. Autoindustrija, metalna, plastična, staklarska i tekstilna industrija samo su neke od branši u kojima je tvrtka stekla povjerenje svojih klijenata.

  • Plaketa Zlatna kuna za veliko trgovačko društvo pripala je poduzeću Knauf Insulation.

Tvornica Knauf Insulation u Novom Marofu, specijalizirana za proizvodnju tehničkih izolacija i sustava, koje većinom izvozi, prošle je godine ostvarila povijesno najbolji rezultat u proizvodnji, što se odrazilo i na ukupni poslovni rezultat. Knauf Insulation tržištu je ponudio najveću inovaciju u proizvodnji kamene mineralne vune – revolucionarnu ECOSE tehnologiju, koja ne koristi fenol i formaldehid nego je bazirana na brzo obnovljivim materijalima.

  • Priznanje za životno dijelo dodijeljeno je Borisu Kosu, direktoru tvrtke Kos transporti. 

Kos transporti je tvrtka koja je izrasla od male privatne tvrtke obitelji Kos koja je počela s uslugom međunarodnog transporta od 1978 godine. Jasnom poslovnom politikom i uz stalnu posvećenost proširenju, osnivač Boris Kos, njegova obitelj te jasna strategija čelnih ljudi pretvorili su ovu malu tvrtku u jednu od najvećih transportnih tvrtki u Hrvatskoj. 

'Gospodarstvo je žilavo'

Predsjednik HGK Županijske komore Varaždin Dragutin Gložanić zadovoljan je prošlogodišnjim rezultatima gospodarstva te dodao: 

- To je bila godina oporavka i iznenađujuće dobrih rezultata. U svim kategorijama su rezultati bolji u odnosu na 2021. godinu, osim u investicijama koje su malo pale. No, gospodarstvo je žilavo - istaknuo je Gložanić.

Dodjeli Zlatne kune prisustvovao je i župan Varaždinske županije te je tom prilikom istaknuo odlično gospodarsko stanje i brojke u županiji. 

- Zaposlenih na području županije ima 68 797 osoba, a nezaposlenih 2334. Nikad nije bio tako dobar omjer između zaposlenih i nezaposlenih. Registrirano je 4763 trgovačkih društva, 3517 obrta, 7589 OPG-ova. Trenutačno imamo oko 250 milijuna eura ulaganja privatnog kapitala na području županije - rekao je tom pridogom župan Stričak. 

'Vrlo su nam bitni poduzetnici, radi se na sve strane'

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj istaknuo je nagradu koju je grad dobio za najbolji veliki grad u Hrvatskoj za gospodarstvo. Istaknuo je da grad Varaždin ima najveći zaposlenost u Republici Hrvatskoj. 

- Vrlo su nam bitni naši poduzetnici, stoga i stvaramo poduzetničku klimu, a to se najbolje očituje u tome da imamo u ovome trenutku 5 velikih investicija u Gradu Varaždinu. Radi se na sve strane - dodao je gradonačelnik Bosilj.

Komentari