oko 130 sudionika

Foto - Varaždinski srednjoškolci predstavili svoje maštovite kreacije na reviji 'Čarobne ruke'

Na ovogodišnjem izdanju revije sudjelovalo je 80 učenika iz Srednje strukovne škole, Elektrostrojarske škole te Srednje škole Arboretum Opeka, struke frizera, kozmetičara, modnih dizajnera, modnih tehničara, galanterista, cvječara, grafičara i medijskih tehničara...
Objavljeno: 11.02.2024. 19:08

Zadnja izmjena: 11.02.2024. 19:08

Foto: Sebastian Krehula

Manifestacija"Čarobne ruke" je revija u kojoj aktivno sudjeluje oko 130 osoba, a koju je organiziralo Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin, a održana je danas u Hotelu Turist.

Na ovogodišnjem izdanju revije sudjelovalo je 80 učenika iz Srednje strukovne škole, Elektrostrojarske škole te Srednje škole Arboretum Opeka, struke frizera, kozmetičara, modnih dizajnera, modnih tehničara, galanterista, cvječara, grafičara i medijskih tehničara. Osim njih, sudjelovalo je i 20 obrtnika istih struka te 23 mentora koji su pomagali djeci u izradi zamišljenih kreacija. Revija je zamišljena kako bi se promovirala obrtnička zanimanja te kako bi se djecu motiviralo i potaknulo na ostajanje u struci.

- Posebno me veseli da 75 posto obrazovanja Varaždinske županije čine strukovna zanimanja, a još više me veseli da interes iz godine u godinu raste. Imamo prilike vidjeti nove naraštaje obrtnika, oni su hrabri, mladi, ambiciozni i kreativni, djeluju van okvira. Mi smo tu da im pomognemo, da ih usmjerimo i damo im nadu da nastave graditi svoju karijeru - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec, između ostalog.

'120 godina tradicije'

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Dražen Jagić dodao je kako 

- Obrtništvo danas nije baš na zelenoj grani te je obrtnika i poduzetnika sve manje, a svaka ovakva prilika da se mlađi naraštaji motiviraju je hvalevrijedna. Želio bih vjerovati da će država stvoriti kvalitetnije uvjete u kojima će obrtnici biti u strukturi gospodarskog razvoja kao nekad. To bi vratilo Varaždin na povjesnu činjenicu da smo grad obrtnika i poduzetnika u tradiciji dugoj oko 120 godina - zaključio je Jagić.

Komentari