Međimurska županija

Foto - Za turističke manifestacije u Međimurju dodjeljeno 49.000 eura potpora

Objavljeno: 10.04.2024. 13:11

Zadnja izmjena: 10.04.2024. 13:22

Međimurska županija i Turistička zajednica Međimurja danas su organizatorima turističkih manifestacija u 2024. godini dodijelile 38 potpora, ukupne vrijednosti 49.000 eura, a ugovore su im uručili župan Matija Posavec i direktor Turističke zajednice Rudi Grula.

Na javni poziv za sufinanciranje turističkih manifestacija pristiglo je 40 prijedloga, pri čemu je većina, odnosno njih 38, prihvaćena. Župan Posavec naglasio je da ga raduje broj prijava, jednako kao i kvaliteta projekata, izvijestili su iz te Županije. 

- I ove godine javni poziv za potporu turističkim događanjima usmjeren je razvoju prezentacije naših vrijednosti, našeg identiteta, naše kulture i povijesti, svih naših postignuća i - što je najvažnije – naših potencijala. Neka dobitnici ovogodišnjih potpora i njihovi projekti budu motivacija i drugima da osmisle svoj način predstavljanja Međimurja i prijave se na sljedeće javne pozive Županije ili njezine Turističke zajednice - rekao je župan Posavec.

Dodjela ugovora upriličena je u prostorijama Speedway kluba Milenium u Donjem Kraljevcu, jednog od korisnika potpora, gdje je najavljen najveći sportski spektakl u Međimurju – novo izdanje speedway utrke za Veliku nagradu Hrvatske na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu. 

Komentari