dodjela priznanja

Foto - Zlatna kuna ove godine odlazi Calzedoniji Digital, tvrtki We-Kr i Miljenku Borščaku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.10.2022. 12:20

Zadnja izmjena: 27.10.2022. 09:08

Foto: Luka Šalamun

Županijska komora Varaždin danas je na svečanoj sjednici dodijelila priznanja „Zlatna kuna“ za najuspješnija trgovačka društva Varaždinske županije za 2021. god.

  • Plaketa 'Zlatna kuna' za malo trgovačko društvo pripalo je poduzeću RDTECH d.o.o

RDTECH d.o.o. je tvrtka u vlasništvu Roberta Drobnaka, osnovana 2017. godine, a specijalizirana je za projektiranje i kompletnu montažu elektroinstalacija. U pet godina postojanja, tvrtka je uspješno završila više od 300 projekata. RDTECH d.o.o. kontinuirano zapošljava te bilježi sve veći udio prihoda od prodaje u inozemstvu u ukupnim prihodima.

  • Plaketa 'Zlatna kuna' za srednje trgovačko društvo pripalo je tvrtki Calzedonia Digital koja posluje u poduzetničkoj zoni Jalžabet.

Calzedonia Digital d.o.o. osnovana je 02.12.2020. u Poduzetničkoj zoni Jalžabet i dio je Calzedonia Grupe za koju kroz samostalne odjele pruža usluge korisničke podrške, e-commerca, photo-shootinga i IT razvoja. U svom kratkom postojanju narasla je do brojke od 282 zaposlenika, koji rade u uredima na području Varaždina i Zagreba. Kao dio multinacionalne kompanije tvrtka osigurava kontinuiranu podršku poslovanju, osobito u domeni e-commerca, za više od 40 zemalja diljem svijeta u kojima je prisutna Calzedonia Grupa.

  • Plaketa 'Zlatna kuna' za veliko trgovačko društvo pripala je tvrtki WE – KR d.o.o. iz Donje Višnjice. 

Tvrtka WE – KR d.o.o. osnovana je 2006. godine i od tada proizvodi metalne konstrukcije i njihove dijelove, građevinsku stolariju, karoserije za motorna vozila, vrši kovanje, prešanje i dr. U preko 15 godina iskustva u proizvodnji opsežnih i složenih koncepata i proizvoda kao što su industrijske lakirnice sa sustavima za filtriranje i sušenje, pogonske jedinice za industrijske robote, sustavi grijanja i hlađenja, pretvarači, spalionice otpada, industrijski spremnici i cijevi, modularne brodske kabine i sl., tvrtka se nametnula kao jedna od najuspješnijih u ovoj branši. 

  • Priznanje za životno djelo dobio je Miljenko Borščak, direktor tvrtke Bonmark Ambalaža d.o.o. i generalni direktor Bomark Grupe.

Miljenko Borščak rođen je 1964. godine u Sv. Ivanu Žabnu. Svoje obrazovanje je započeo u Križevcima te ga kasnije nastavio u srednjoškolskim danima u Varaždinu. U Varaždinu je također pohađao i završio Fakultet organizacije i informatike. G. Borščak se otisnuo u poduzetničke vode 1992. godine, osnovavši Bomark. Trgovina je bila početna djelatnost kojom se tvrtka bavila, a koja je ujedno ostala i danas prisutna u tvrtki Bomark Ambalaža. Uz dugogodišnji rast tvrtke u području ambalaže, g. Borščak se ohrabrio za sljedeći logičan potez, a to je bio ulazak u industrijsku proizvodnju stretch folija. Troje djece i 30 godina kasnije, g. Borščak i dalje obnaša funkciju kako direktora Bomark Ambalaže, tako i generalnog direktora Bomark Grupe.

Komentari