Obnovljena proizvodnja

Foto - Župan Stričak obišao proizvođače cvijeća u bukovečkom kraju dvije godine nakon tuče

Objavljeno: 10.04.2024. 10:11

Zadnja izmjena: 10.04.2024. 10:21

Varaždinski župan Anđelko Stričak s načelnikom Općine Veliki Bukovec Franjom Vrbanićem obišao je proizvođače cvijeća s područja te općine, a  posjetili su i PG Orehovec, jednog od najvećih proizvođača mesa peradi u Hrvatskoj, izvijestili su danas iz Varaždinske županije.

Bukovačko područje prije dvije godine zadesila je nezabilježena tuča, koja je zaprijetila tada da doslovce uništi poznati cvjećarski kraj, s kojeg dolazi najveći broj sadnica cvijeća u Hrvatskoj.

– Uz potporu Varaždinske županije, Općine Veliki Bukovec i države, cvjećarstvo se obnovilo. Rekao bih da punim plućima diše još bolje nego ranije – rekao je Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec.

Uz podršku Vlade nastavljena proizvodnja 

Zadovoljan viđenim bio je i župan Stričak koji je prije dvije godine, kada je tuča opustošila bukovečki kraj, odmah stigao kako bi ocijenio razmjere katastrofe te o svemu obavijestio Vladu i premijera Andreja Plenkovića te Ministarstvo poljoprivrede, koje je osiguralo značajna sredstva da cvjećarstvo bukovečkog kraja preživi tu katastrofu.

 - Bukovečki kraj, odnosno područje općina Veliki i Mali Bukovec, Sveti Đurđ i dio gradskog područja Ludbrega, poznato je po proizvodnji cvijeća. Tu se proizvede više od polovice ukupnih količina cvijeća u Hrvatskoj. Prije dvije godine taj prostor je poharala strašna tuča, kada je proizvodnja bila doslovno uništena. Ali uz podršku Vlade i resornog Ministarstva poljoprivrede, svim tim cvjećarima se izašlo ususret što im je omogućilo da nastave s cvjećarskom proizvodnjom – istaknuo je Stričak.

Nakon cvjećara obilazak je nastavljen na PG-u Orehovec koji posljednjih 15-ak godina provodi velike investicijske cikluse od nekoliko milijuna eura.
 

 

Komentari