Francuska veleposlanica u Varaždinu otvorila novo postrojenje tvrtke Colas

Objavljeno: 23.09.2015. 17:33

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 07:52

Foto: V. Mihalić

Francuska veleposlanica Michèle Boccoz zajedno s predsjednikom Uprave Colas Hrvatska Sinišom Košćakom i varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušom na varaždinskom je Motičnjaku danas otvorila novo postrojenje za proizvodnju emulzije koja se koristi u cestogradnji.

Investicija je vrijedna 3,5 milijuna kuna, a radi se o tovrnici koja proizvodi bitumensku emulziju koja se koristi u cestogradnji, kako u izgradnji novih prometnica, tako i u održavanju starih.

- Za tvrtku ovo novo postrojenje znači puno. Osim toga što nam omogućuje određenu autonomnost na tržištu, omogućuje određenu konkurentsku prednost. Naposljetku, to je naš proizvod, proizvod koji je testiran i razvijen u suradnji s Colas SA, naših vlasnika u Francuskoj. Proizvod ima određene tehnološke karakteristike koje omogućavaju određene inovativne metode u izgradnji novih prometnica i novih metoda izgradnje u Republici Hrvatskoj, kojih još uvijek nema, a koje smo polako počeli plasirati - istaknuo je Siniša Košćak, predsjednik Uprave Colas Hrvatska.

Iz tvrtke se nadaju da će investitori poput Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste prepoznati ta potencijal novih i inovativnih metoda u cestogradnji.

- Nama to daje konkurentsku prednost i određeni promet, a javnim investitorima značajne uštede u takvim investicijama - istaknuo je Košćak.

Tridesetak ljudi zaposleno je ove godine u Colasu, a korištenjem ove nove tvornice mogli bi se stvoriti uvjeti za zapošljavanje dodatnih radnika.

- Ovo je proizvod koji je značajan primejrice za hrvatske otoke, jer je njihov problem skupoća asfalta i transporta. Ovim proizvodom mi možemo na licu mjesta na hrvatskim otocima proizvoditi neku vrstu asfalta. Ovime možemo sudjelovati u Vladinim programima zadržavanja stanovništva na otoku i poboljšanja prometne infrastrukture samih otoka, a onda i dalje zapošljavati ljude, osobito domicilno stanovništvo - naglasio je predsjednik Uprave Colas Hrvatska.

Varaždin surađuje s Francuskom kroz kulturni dio, Varaždinske barokne večeri, a ovo je sada nastavak suradnje i kroz gospodarski dio. Francuska veleposlanica Michèle Boccoz istaknula je kako joj je zadovoljstvo doći u Varaždin jer se uvijek prepoznaje dinamičnost i poslovne prilike koje se dalje mogu razvijati.

- Vrlo je važno da se Colas Hrvatska zahvaljujući ovoj današnjoj investiciji može i dalje razvijati. Polako izlazimo iz krize i vidi se da se ova varaždinska regija oporavlja i drago mi je što prisustvujemo jednoj ovakvoj investiciji, otvaranju novog postrojenja - istaknula je francuska veleposlanica.

Da će u tvrtki Colas Hrvatska i nadalje imati stabilnog partnera, nada se varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

- Posebno me veseli da je dolaskom Colasa, bivša tvrtka Cesta Varaždin konsolidirana, izvučena iz problema i da je počela zapošljavati, razvijati nove proizvode te da ćemo i dalje imati stabilnog i kvalitetnog partnera u cestogradnji, kako na području grada, tako i županije i šire - rekao je Habuš na otvorenju novog postrojenja.

Komentari