Frankensolar: Uspješna edukativna radionica za instalatere fotonaponskih sustava

Objavljeno: 20.02.2013. 19:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Dina Vinceković

U konferencijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin u srijedu, 20. veljače održana je jednodnevna stručna edukacija i prezentacija za instalatere fotonaponskih sustava, koju je organizirala tvrtka Frankensolar.

Stručnjaci iz njemačkog sjedišta tvrtke na stručnoj su radionici govorili o mrežnim i autonomnim inverterima u fotonaponskim sustavima, montažnim konstrukcijama za sve vrste krovova, a prezentiran je i softver za dimenzioniranje i projektiranje fotonaponskih sustava.

- Ovo je prva u nizu ovakvih edukativnih radionica koju organizira hrvatsko predstavništvo Frankensolara, budući da je na našem području takva tehnologija tek u začetku. Željeli bismo educirati naše ljude kako bi mogli pratiti aktualne trendove u industriji fotonaponske opreme, napomenuo je Damir Vragović iz predstavništva za JI Europu tvrtke Frankensolar.

- Iznimno smo zadovoljni odazivom na radionicu, u kojoj je sudjelovalo više od 40 sudionika. Došli su ljudi iz Dalmacije, Slavonije, Istre, svih dijelova Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. Nažalost, neke od njih morali smo odbiti, jer smo ograničeni prostorom u kojem se održavala radionica, rekao je Vragović.

Upravo zbog toga tvrtka Frankensolar najavljuje nove edukativne radionice na kojima će stručnjaci predstaviti najnovija tehnička rješenja u primjeni fotonaponskih sustava kao oblika obnovljivih izvora energije.

Frankensolar je poduzeće s 20-godišnjim iskustvom u fotonaponskoj opremi sa sjedištem u Nürnbergu (Njemačka), s poslovnicama diljem Europe i SAD-a, a prošle godine osnovano je predstavništvo za jugoistočnu Europu sa sjedištem u Varaždinu.

Komentari