inovirali niz metoda

Građevinski fakultet GK Grupi iskazao priznanje za doprinos znanosti i struci

Objavljeno: 21.02.2020. 17:02

Zadnja izmjena: 22.02.2020. 07:41

Foto: Arhiva

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu s varaždinskom GK Grupom surađuje više od 20 godina, povodom čega je predsjedniku uprave Robertu Gotiću danas uručena Zahvalnica fakulteta za, kako je naglašeno – veliku pomoć u realizaciji nastave, znanstvenih istraživanja i programa fakulteta.

>>Ostao sam željan svojeg oca, ali želim poput njega ostaviti traga u Varaždinu

- Jedna ste od najvećih i najuspješnijih tvrtki u zemlji i regiji za izvođenje i projektiranje geotehničkih konstrukcija, temeljenje i poboljšanje tla, kao i zaštitu građevinskih jama zahtjevnih objekata, pri čemu ste u  zemlje regije uveli cijeli niz novih metoda i tehnologija, te ostvarili uspješnu suradnju sa Zavodom za geotehniku na znanstvenom, stručnom i poslovnom planu – rečenom je o GK Grupi prilikom dodjele.

Varaždinska GK grupa, kao što smo već pisali, posluje na području cijeloga okruženja Republike Hrvatske, od Austrije, Slovenije i Mađarske do BiH i Srbije. Gotić je tvrtku pokrenuo 2007., nakon 17-godišnje karijere u austrijskom građevinskom divu „Keller Grundbau“. Jedinstvena su pojava u svojoj djelatnosti u Hrvatskoj, odnosno jedan od rijetkih velikih sustava koji je središte jedne djelatnosti smjestio u Varaždin. Radili su na izgradnji novoga terminala u Luci ploče, a nositelji su i radova na izgradnji Aglomeracije Varaždin, trenutno najvećega građevinskog projekta na području županije.

Komentari