novost

Globalni brend Autodesk preuzeo tvrtku Upchain sa sjedištem u Varaždinu

Upchain posluje u sklopu Tehnološkog parka i zapošljava 43 djelatnika od čega ih je najviše smješteno u Varaždinu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.04.2021. 08:41

Zadnja izmjena: 21.04.2021. 10:26

Globalni brend Autodesk, tvrtka koja stoji iza poznatog CAD programa AutoCAD objavila je kako preuzima tvrtku ''Upchain'' koja posluje u Varaždinu, prenosi techcrunch.com.

Podsjetimo, Upchain posluje u sklopu Tehnološkog parka i zapošljava 43 djelatnika od čega ih je najviše smješteno u Varaždinu. John Laslavic, vlasnik tvrtke Upchain dao je intervju za portal eVaraždin u kojem je između ostalog otkrio kako će tvrtka postati najveći sponzor varaždinskog prvoligaša NK Varaždina.

- Jedan od najvećih projekata bio nam je upravo s Magnom, a kako oni imaju veliku tvornicu u Grazu, trebao sam tvrtku smjestiti negdje blizu i tako se rodila ideja za Varaždin. Ovdje imam rodbinu, a dobar je i fakultet (Fakultet organizacije i informatike, nap.). Zaposlio sam dva stručnjaka, da pomognu na tom projektu, a onda smo se počeli širiti. Tako je sve je to počelo prije deset godina - rekao je Laslovci o tome kako je sjedište tvrtke postao upravo Varaždin.

Danas ima više od 10.000 korisnika njihovih platformi, a koriste se za dizajn i proizvodnju automobila (Magna, BMW), kod razvoja satelita i znanstvenih instrumenata (OHB), nuklearnih elektrana  i medicinskih uređaja (ATS) te kod proizvodnih linija za Apple i Teslu, kao i za industriju zabave Walt Disney.

''Aktivno sudjeluju u zajednici''

- Drago mi je zbog Upchaina jer je riječ o globalnom ''informatičkom igraču''. Upchain se dobro usidrio u Varaždinu i osim što tu posluju, aktivni su u zajednici. Nadam se da će još više proširiti svoje poslovanje u Varaždinu i ući u svoje prostore - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

 

Komentari