Gospodarska komora dodijelila plakete "Zlatna kuna" najboljim poduzetnicima

Objavljeno: 06.02.2014. 17:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Svoger

– Vrijeme je da se jasno kaže da Varaždin i Varaždinska županija s površinskim udjelom od svega dva posto na teritoriju cijele Hrvatske, čine čak osam posto izvoza cijele naše zemlje – istaknuo je Čedomil Cesarec, predsjednik HGK Županijske komore Varaždin na dodjeli priznanja „Plaketa zlatna kuna“ varaždinskim gospodarstvenicima, što se držalo 6. veljače u prostorijama Županijske komore.

Cesarec je istaknuo kako je 2012. bila vrlo teška godina. Unatoč tome, naši gospodarstvenici bilježe dobre rezultate.

Plaketu Zlatna kuna za iznimne rezultate i doprinos u razvitku gospodarstva na području Županijske komore Varaždin u 2012. godini dobili su varaždinska tvrtka Termoplin, za najuspješnije veliko trgovačko društvo, zatim Ivančica iz Ivanca za najuspješnije srednje trgovačko društvo, a za najuspješnije malo trgovačko društvo plaketu je dobila tvrtka WE-KR iz Donje Višnjice.

Posebno priznanje pojedincima za doprinos u promociji gospodarstva i unapređenju gospodarskih odnosa dobio je Dubravko Hoić, za poseban doprinos u razvitku gospodarstva Varaždinske županije.

Dodijeljena su i posebna priznanja povodom godišnjice uspješnog poslovanja i doprinosa u razvitku gospodarstva Varaždinske županije. Priznanje je za 95 godina poslovanja dobila tvrtka Varteks. Za šezdeset godina tvrtka Hidroing iz Varaždina, a za 55 godina poslovanja Holcim mineralni agregati iz Očure.

Za pedeset godina poslovanja priznanje su dobili Oprema-strojevi iz Ludbrega, Oprema-uređaji iz Ludbrega i Colas Hrvatska iz Varaždina. Za uspješnih četrdeset godina poslovanja priznanje je dobilo i ugostiteljsko seljačko gospodarstvo Držaić iz Lepoglave. Svi nagrađeni istaknuli su zadovoljstvo zbog primljenih priznanja, ali i nezadovoljstvo zbog teške gospodarske situacije u Hrvatskoj kojoj se ne nazire kraj.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Tjednika eVaraždin koji izlazi 7. veljače.

Komentari