'žila kucavica'

Foto - Snimili smo radove na cesti između bala u Brezju. Ovo je najnovije

'Servisna prometnica je žila kucavica buduće Gospodarske zone te ona jednim dijelom ide kroz bale i tu se sva ta prašina digla jer je u jednom trenutku te bale trebalo razmaknuti 25 metara', rekao je direktor Varkoma u eTV studiju
Objavljeno: 10.04.2022. 08:58

Zadnja izmjena: 10.04.2022. 10:37

Foto: Luka Šalamun

Projektna dokumentacija servisne ceste Gospodarske zone Brezje uz istočnu obilaznicu ukupne vrijednosti 13,8 milijuna kuna izrađena je 2016. godine, a nositelj radova na njenoj izgradnji je Grad Varaždin.

Direktor Varkoma Bruno Ister u našem se eTV Studiju osvrnuo na projekt rekavši kako je biciklistička staza uz servisnu prometnicu koja vodi do Gospodarske zone Brezje blizu završetka.

- Prethodna uprava uspjela je dobiti jedan značajan i dobar projekt koji se zove "Izgradnja servisne prometnice". To je prometnica koja ide uzduž cijele buduće Gospodarske zone Brezje, te je potpomognuta s još jednom biciklističkom stazom koja ide uz samu obilaznicu. Ta biciklistička staza uz obilaznicu nije nikome sporna i već je vrlo vidljiva. Ona je gotovo pa u završnoj fazi, odnosno u fazi dovršenja. 

'Kroz bale treba napraviti koridor za prometnicu'

Ister ističe kako najveći problem predstavljaju bale koje još stoje na jednom dijelu te Gospodarske zone, no dodaje kako su radovi na njihovom uklanjanju "dolaskom nove uprave intenzivirani".

- Servisna prometnica je žila kucavica buduće Gospodarske zone te ona jednim dijelom ide kroz bale. U jednom trenutku oko toga se podigla prašina, jer je bale trebalo razmaknuti 25 metara, kroz njih napraviti koridor, da bi se ta servisna prometnica mogla realizirati. Dolaskom nove uprave ti radovi su intenzivirani i danas je ta servisna prometnica u vrlo visokoj fazi, praktički čeka se još samo postavljanje javne rasvjete i neki infrastrukturni radovi. U toj servisnu prometnicu ne spada pak samo cesta nego i kompletna infrastruktura buduće Gospodarske zone. 

 

Komentari