Grad Ivanec sudjeluje na II. međunarodnom sajmu lokalnih uprava NEXPO

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.09.2013. 08:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger / VT, Ilustracija

Grad Ivanec, na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem, 26. i 27. rujna sudjeluje na na II. međunarodnom sajmu lokalnih uprava NEXPO u Rijeci.

Ivanec je na NEXPO pozvan kao dobitnik BFC znaka – certifikata kojim se potvrđuje kao grad s povoljnim poslovnim okruženjem (u Hrvatskoj ga, uz Ivanec, posjeduje još samo Grad Bjelovar).

U sklopu sajma održat će se okrugli stol na temu BFC SEE certifikacija – Regionalni impuls za učinkovit lokalni razvoj, na kojemu će lideri lokalnog ekonomskog razvoja iz Hrvatske, BiH, Makedonije i Srbije predstaviti perspektive o uvjetima poslovanja u općinama i gradovima jugoistočne Europe te naglasiti važnost koji program certificiranja ima za uvođenje standarda učinkovite lokalne uprave.

Tom će prilikom institucije iz cijele regije potpisati Sporazum o uspostavljanju prve Regionalne mreže za povoljno poslovno okruženje, s ciljem unapređenja konkurentnosti lokalnih samouprava i promocije investicija u jugoistočnoj Europi. U radu okruglog stola sudjelovat će i gradonačelnik Batinić.

Nexpo organiziraju BFC SEE mreža i GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) – Otvoreni regionalni fond za modernizaciju općina, a u sajamskom dijelu bit će predstavljen i štand prvih „business friendly“ općina jugoistočne Europe koje nose BFC SEE pečat kvalitete. Među njima bit će i Grad Ivanec.

Izvor: ivanec.hr

Komentari