Grad Lepoglava objavio poziv za subvencioniranje kamatne stope poduzetnicima

Piše: eVz

Objavljeno: 02.05.2015. 14:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Grad Lepoglava objavio je javni poziv poduzetnicima za subvencioniranje kamatnih stopa poduzetničkih kredita. Riječ je o programu "Poduzetnik 2" kojim Grad Lepoglava potiče razvoj gospodarstva na gradskom području.

- Ovo je jedna u nizu mjera kojima potičemo razvoj gospodarstva na području Lepoglave. Ujedno je riječ o nastavku provođenja programa subvencioniranja kamatne stope za poduzetničke kredite. Tu je mogućnost prošle godine iskoristilo četvero poduzetnika, za što je Grad Lepoglava iz proračuna izdvojio nešto više od 115 tisuća kuna.

Ukupno je za razvoj poduzetništva na gradskom području Grad Lepoglava izdvojio više od 670 tisuća kuna. Uz subvencioniranje kamatne stope za poduzetničke kredite, preostali dio sredstava utrošen je za poticanje razvoja gospodarstva oslobađanjem ulagača plaćanja komunalnog doprinosa – 302 tisuće kuna, zatim dodjelom poticaja putem natječaja – 100 tisuća kuna te za sufinanciranje pojedinih razvojnih programa – 155 tisuća kuna – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić iznjevši i podatak da je na području grada Lepoglave nezaposlenost smanjena za 17 posto u odnosu na isto razdoblje protekle godine.

Grad Lepoglava subvencionirat će kamatnu stopu s dva postotna poena za gospodarstvenike na području uslužnih djelatnosti te četiri postotna poena za gospodarstvenike na području proizvodnih djelatnosti do maksimalnog iznosa osiguranog u ovogodišnjem proračunu.

Poziv je otvoren do 15. svibnja, a na njega se mogu javiti obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge, profitne ustanove, fizičke osobe u slobodnim zanimanjima te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju sjedište ili djeluju i ulažu na području Grada Lepoglave.

 

 

Komentari