Grad Ludbreg osniva Centar za razvoj poduzetništva

Objavljeno: 17.10.2013. 18:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Danas, 17. listopada, je u prostorijama Grada Ludbrega predstavljen projekt osnivanja Centra za razvoj poduzetništva Ludbreg.

Ovim Centrom bi se ostvarile pretpostavke za osnivanjem poduzetničkog inkubatora kao mjesta na kojemu bi se pružila podrška poduzetnicima koji počinju svoju poduzetničku karijeru kao i onima koji dosada nisu na drugi način uspjeli riješiti svoje prostorne probleme da započnu svoju djelatnost.

- Postoje mnoge poduzetničke ideje koje poduzetnici, mahom mladi ljudi, ne uspijevaju sami realizirati. Osnivanje Centra je tek prvi korak. Cilj nam je preko njega i u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom iz Koprivnice organizacija našeg poduzetničkog inkubatora. Sjedište centra trebalo bi biti u društvenom domu u Hrastovskom, a plan nam je urediti ga uz pomoć Ministarstva poduzetništva i obrta i fondova. Vrlo nam je važna suradnja s Poduzetničkim inkubatorom iz Koprivnice koji se stalno širi, a važne su nam i poticajne mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ovo je prilika da Grad Ludbreg pomogne ljudima koji imaju ideje. Ključno je da imamo što veći interes poduzetnika pa ih pozivam da nam se jave - rekao je danas gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Na površini od oko 400 m2 u Hrastovskom uređivat će se mali uredi slično što je potrebno malim poduzetnicima koji tek otvaraju obrt ili slično, ali još se čekaju sredstva nadležnog ministarstva.

- Prenijet ćemo svoje znanje koje smo stekli kako bi pomogli poduzetnicima u Ludbregu. Napravili smo partnerstvo za izradu projekta za trenutno još uvijek otvoreni natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta. Nadam se da ćemo do 2 milijuna kuna uspjeti povući za uređenje zgrade. Želimo poduzetnicima s područja Ludbrega pomoći u nabavci potrebnih strojeva. Posebno pozivam poduzetnike-početnike da iskažu interes u gradu. Za poduzetnike koji uđu u budući inkubator važno je napomenuti da će imati potporu u pisanju projekata, poslovnih planova, pomoć oko dobivanja jeftinih kredita i slično - istaknuo je voditelj "Koprivničkog poduzetnika" Tihomir Cvetković.

Gradonačelnik Ludbrega dodao je da ako se projekt pokaže dobrim grad će naći još prostora za poduzetnike.

 

Komentari