poduzetnički fond grada varaždina

Grad osigurao 200 tisuća kuna bespovratnih sredstava za poticanje poduzetništva i obrtništva u Varaždinu

Objavljeno: 17.06.2016. 11:13

Zadnja izmjena: 17.06.2016. 11:29

Foto: Sonja Ognjenović

Grad Varaždin i ove godine nastavlja s projektom "Poduzetnički fond Grada Varaždina". To je treća godina za redom u kojoj Grad pomaže obrtnicima i poduzetnicima kroz bespovratne financijske potpore. U Fondu je osigurano 200 tisuća kuna - najmanji iznos potpore iznosti 5 tisuća, a najveći iznos 10 tisuća kuna.  

- Fond je okrenut  prije svega obrtničkim zanimanjima. Prošle godine nije bio do kraja iskorišten, ali se nadam da ove godine hoće - komentirao je gradonačelnik Habuš te dodao kako je prošle godine bilo nekih nejasnoća oko uvjeta prijave na natječaj, ali bilo je i prigovora oko nešto kraćih rokova. 

Stoga su ove godine rokovi za prijave produženi. Grad ovim sredstvima želi poticati obrtnike i poduzetnike da i dalje ulažu i zapošljavaju nove ljude.

- Nažalost je svim obrtima u gradu Varaždinu potrebna pomoć. Što se tiče obrta koji su prošle godine dobili sredstva su većinom deficitarni obrti, poput urara, postolara i sl. Na taj način su uspjeli nabaviti alate i urediti prostore u kojima se nalaze njihovi obrti. - objasnila je pročelnica Goranka Grgić.

Oni koji su u 2014. i 2015. godine dobili bespovratna sredstva ne mogu se javiti i ove godine s obzirom na velik broj poduzetnika i obrtnika kojima treba pomoć. Koliku potporu će dobiti određeni obrtnik ili poduzetnik ovisi o broju prikupljenih bodova. Kriteriji za bodove objavljeni su u Javnom pozivu na stranicama Grada Varaždina. Javni poziv otvoren je od 14. do 24.lipnja, a ukoliko dva ili više podnositelja prijave imaju jednak broj bodova, prednost ima podnositelj koji je ranije predao prijavu na Javni poziv.

Komentari