Županijska komora Varaždin

HGK poziva poslodavce da prijave strane radnike na tečaj hrvatskog jezika

Objavljeno: 25.09.2023. 09:32

Zadnja izmjena: 25.09.2023. 10:14

Foto: Ilustracija

Otvorene su predprijave za drugi krug ubrzanog početničkog tečaja hrvatskog jezika za strance, koji se može polaziti online, izvijestili su iz Županijske komore Varaždin te pozvali poslodavce za pomoć oko prijave zainteresiranih radnika.

Kako ističu, zbog sve većih potreba za uvozom kvalitetne radne snage iz stranih govornih područja, detektiranih u različitim djelatnostima, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Otočac provodi ubrzani početnički tečaj hrvatskog jezika, kojega je u realnom vremenu moguće pratiti uživo u učionici ŽK Otočac ili online. Svrha tog tečaja je stvoriti temeljno razumijevanje hrvatskog jezika koje će omogućiti stranim  radnicima komunicirati na jednostavnim razinama (A1 i A2), razumjeti i izraziti se u svakodnevnim situacijama te lakše integrirati u hrvatsko društvo, dodaju iz HGK.

Predavanje se izvodi na engleskom jeziku, stoga je preduvjet znanje engleskog kao pomoćnog jezika. Ukupno trajanje je 40 školskih sati, a dinamika održavanja je dva puta tjedno, po dva školska sata u poslijepodnevnom terminu. Cijena tečaja po polazniku iznosi 200 eura bez PDV-a, no ako troškove tečaja za polaznika plaća tvrtka članica HGK koja plaća članarinu, ostvaruje popust.

HGK moli poslodavce za pomoć oko prijave zainteresiranih radnika, tako da upute iskaz interesa za tečaj na e-mail [email protected]
 

Komentari