Hoće li se u Varteksovom pogonu u Bednji ponovo šivati?

Objavljeno: 12.11.2014. 14:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Youtube

Izvor: Bivši Varteksov pogon u Bednji

Varaždinski župan Predrag Štromar i načelnik Bednje Mirko Bistrović održali su radni sastanak u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj te s mjerodavnima razgovarali o daljnjoj sudbini sad već bivšeg pogona Varteksa u Bednji.

HBOR će preuzeti prostore pogona, u čiji posjed službeno stupa s 1. siječnja 2015., pa je okosnica razgovora bila vezana uz buduće planove i namjere HBOR-a oko mogućeg reaktiviranja proizvodnje u tvorničkoj hali.

HBOR je, doznajemo od načelnika Bistrovića, zainteresiran ili za prodaju pogona, ili, što je izglednije, za iznajmljivanje prostora zainteresiranim poduzetnicima u cilju ponovnog pokretanja proizvodnje. Pozitivna je informacija da ima investitora zainteresiranih da tijekom sljedeća tri do četiri mjeseca, nakon što HBOR stupi u posjed, u pogonu ponovno pokrenu tekstilnu proizvodnju.

Načelnik Bistrović takvim je nastojanjima dao punu potporu te izrazio i spremnost da Općina Bednja novčano pomogne u obuci, odnosno, prekvalifikaciji kadrova. Bistrović kaže da je Općina spremna dati i drugu konkretnu potporu, a sve u cilju da proizvodnja ponovno krene i da se ljudi vrate na posao.

Podsjetimo, Varteksov pogon u Bednji (uz onaj u Ludbregu) matična tvrtka u Varaždinu je zatvorila – kako je u svom pismenom odgovoru navela i Uprava - sukladno planu operativnog i financijskog restrukturiranja, koji je usvojen i zacrtan u postupku predstečajne nagodbe, a kojim je predviđeno da se tehnologija i proizvodni programi, kao i dio zaposlenika iz oba pogona presele u matične pogone u Varaždinu.

Komentari