stiže 150 uzvanika

Konferencija u Varaždinu: Industrija 4.0 – prilika i/ili izazov - prijavite svoje sudjelovanje

Objavljeno: 12.11.2019. 09:51

Zadnja izmjena: 12.11.2019. 10:06

Hrvatska udruga poslodavaca, kao partner u projektu „Promocija poduzetništva“ organizira konferenciju „Industrija 4.0 – prilika i / ili izazov“ u Park Boutique hotelu u Varaždinu, 19. studenog 2019. s početkom u 09:00 sati.

>>U Varaždinu 19. studenoga poslovna elita i ministar gospodarstva

Na njoj će se okupiti više od 150 uzvanika -poslodavaca i institucija četiriju županija te će  po prvi puta inovativne tvrtke sjevernih županija Hrvatske – Oprema Ludbreg d.d., Ducati komponenti d.o.o. i Kostwein – proizvodnja strojeva d.o.o. predstaviti vlastite uspješne primjere na svom putu digitalne transformacije.

Konferenciju će otvoriti ministar Darko Horvat, gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednica HUP-a Gordana Deranja te će nazočiti i župani četiri županije: Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske. Tema konferencije bit će četvrta industrijska revolucija, a cilj industrije 4.0 su pametna poduzeća, tvornice i pogoni koji su prilagodljivi i učinkovito integriraju sve svoje dionike u jedinstvenom, bržem i usklađenijem, a posljedično efikasnijem procesu. 

Uspješne tvrtke varaždinske regije predstavit će svoje digitalizirane procese.  Optimiziranjem poslovanja povećava se produktivnost, smanjuju se nepotrebni gubici koji daju mogućnost dodatnim ulagajnima, no i prostor povećanju plaća, o čemu svjedoče naši primjeri. Oprema Ludbreg  svoje proizvodne procese bazira na osnovnim LEAN principima (upravljanje koje podrazumijeva smanjivanje troškova uz povećanje kvalitete pomoću Lean alata), a koji su jedan od preduvjeta za industriju 4.0. Klimaoprema ima prvu pametnu tvornicu u Hrvatskoj, s naprednim sustavom automatizacije i upravljanja, koristeći naprednu IT tehnologiju. Ducati komponenti poznati su po proizvodnji pametnog električnog kotača koji pretvara svaki bicikl iz klasičnog u električni, a njime se može upravljati pomoću smartphonea, Bluetootha ili displaya. Tvrtka Kostwein se ukorak s digitalnom transformacijom lovi i u koštac s nedostatkom stručne radne snage na tržištu rada, te je razvila inovativni inhouse model dualnog obrazovanja uz vlastitog mentora. Svi ovi primjeri ukazuju na to da digitalna transformacija kompanija povećava sveukupnu kvalitetu poslovanja, smanjuje troškove proizvodnje te podiže konkurentnost u proizvodnim pogonima.

U sklopu konferencije bit će predstavljen i Nacionalni plan za digitalnu transformaciju gospodarstva. Na panel raspravi naziva „Prilike ili izazovi u industriji 4.0.“ sudjelovat će:

  • Tihomir Premužak, predsjednik Izvršnog odbora HUP Varaždin
  • Tomislav Cvetko, član Uprave Oprema Ludbreg d.d.
  • Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaoprema d.o.o.
  • Zdravko Poštenik, tehnički direktor Heplast-pipe d.o.o.
  • prof.dr.sc. Nedjeljko Štefanić, Fakultet strojarstva i brodogradnje

Svoje sudjelovanje prijavite na:  [email protected]

Komentari