Od radnog mjesta "Udaljeni jednim klikom"

Objavljeno: 24.02.2011. 08:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: varazdinska-zupanija.hr

U Palači Herzer održana je početna konferencija IPA projekta 'One Click Away' (Udaljeni jednim klikom).

Provođenjem projekta bit će razvijen Internet portal putem kojeg će biti dostupne informacije o lokalnim dionicima na području rada pa će, primjerice, nezaposlene osobe s područja Varaždinske županije putem Internet portala moći provjeriti koja su slobodna radna mjesta ili pronaći mjesto za prekvalifikaciju ili usavršavanje.

U sklopu projekta razvit će se mreža lokalnih dionika što će dovesti do bržih i konkretnijih aktivnosti i protoka podataka, čime bi se omogućio lakši pristup informacijama svim zainteresiranim stranama na tržištu rada. Istovremeno, posebna pozornost će se usmjeriti na nezaposlene osobe iznad 40 godina starosti, kojima će biti omogućeno da steknu nove vještine za zapošljavanje i samozapošljavanje.

Pročelnica Jasenka Hutinski naglasila je da prvi puta projekt vodi sam HZZ Varaždin nakon što je u mnogim projektima bio vrlo važan partner i stekao veliko iskustvo.

Cilj projekta 'One click away' je smanjiti nezaposlenost i opasnosti od nove nezaposlenosti na lokalnoj i regionalnoj razini, poticati kreiranje i provedbu odgovarajućih aktivnosti razvoja ljudskih potencijala u skladu s identificiranim ciljevima na regionalnoj i lokalnoj razini.

Vrijeme implementacije samog projekta iznosi godinu dana, počevši od 27. siječnja 2011. godine. Vrijednost projekta je 116 tisuća 302 eura, od čega 82 posto sufinancira Europska komisija.

Inače, Varaždinska područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je 26. siječnja potpisala u Osijeku, zajedno s još 25 najuspješnijih prijavitelja, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava pod nazivom 'Udaljeni jednim klikom'.

Ovaj projekt financira Europska Unija, a provodi ga Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Varaždin, u suradnji s partnerima Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu, Varaždinskom županijom, Gradom Varaždinom, Agencijom za razvoj Varaždinske županije i razvojnom agencijom Sjever.

Komentari