I Varaždinska županija šarolikom ponudom sudjelovala na Sajmu županija 2013.

Objavljeno: 21.09.2013. 18:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: varazdinska-zupanija.hr

Varaždinska županija i ove je godine jedna od predstavnica na ovogodišnjem Sajmu županija 2013. Jedinstveni je to događaj hrvatskog poslovnog i kulturnog identiteta, koji se ove godine održava od 19. od 22. rujna, a poseban je po tome što je to jedino mjesto na kojem je prikazan hrvatski potencijal kroz prezentaciju svih hrvatskih županija.

„Hrvatski proizvod na tržištu Europske unije“ tema je ovogodišnjeg Sajma županija. 

Cilj Sajma jest upoznati posjetitelje sa specifičnostima pojedine županije, pa se tako Varaždinska županija predstavlja u paviljonu 8A sa svojim autohtonim domaćim proizvodima.

Izlagački prostor tako su popunili: medeni proizvodi OPG-a Franić, Pčelarstva Kefelja i Pčelarskog društva Varaždin, bučino ulje uljare Presečki, vina OPG-a Vitez i vinarije Kežman, medičarski proizvodi Slavice Gladović, voćna vina OPG-a Horvat, povrtni proizvodi OPG-a Cafuk, cvijeće Udruge cvjećara Ludbreške regije, domaće jabuke poduzeća Hortikultura Peharda Stjepan, tradicionalni domaći likeri OPG-a Migač Ivice, domaći proizvodi OPG-a Mađar i OPG-a Murtić, voće poljoprivredne zadruge Osnovne škole Martijanec te domaći džemovi i vina Udruge Ivanečki vitezovi.

Osim prehrambenih proizvoda izložene su i drvene skulpture poznatog lepoglavskog kipara Dragutina Jamnića, osoblje restorana u hotelima Minerva i Trakošćan za posjetitelje je pripremilo ukusne poslastice, dok je za uređenje izložbenog prostora zaslužan je Art Štacun.

Otvorenju Sajma prisustvovao je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Martin Hajdinjak, direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Nikola Kučiš te direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec.

Izložbeni prostor Varaždinske županije posjetio je i ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin, kojem je uručen prigodan poklon s tradicionalnim proizvodima proizvođača koji se predstavljaju na sajmu.

Suorganizator Sajma županija 2013. godine je Hrvatska zajednica županija, dok su pokrovitelji Sajma Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo poljoprivrede te grad Zagreb.

Komentari