Infodesign: Prepoznat od najuspješnijih tvrtki dobitnika „Zlatne bilance“

Piše: Promo tekst

Objavljeno: 06.06.2012. 09:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Tvrtka Infodesign prepoznata je nadaleko kao kvalitetan odabir za izradu poslovnog softvera, a o uspjesima tvrtke, najbolje svjedoči podatak, da se njihov informacijski sustav INPOS koristi u najuspješnijim tvrtkama, ovogodišnjim dobitnicima „Zlatne bilance“ za 2011. godinu koju dodjeljuje Financijska agencija: Comprom Plusu kao apsolutnom pobjedniku te tvrtkama Termoplinu i Aquatehnici iz Varaždina koje su također nagrađene od Fine za izuzetne poslovne rezultate i pobjednici su u svojim kategorijama.

„Zlatna bilanca“ dodjeljuje se za izvrsnost poslovanja, prema 5 glavnih kriterija koji se mogu iščitati iz financijskih izvještaja koje poduzeća obveznici poreza na dobit svrstani u 11 kategorija dostavljaju Fini, uz izuzetak banaka i osiguravajućih društava.

Sve to, tek je jedno u nizu priznanja koje je tvrtka dosad ostvarila, a čini management Infodesigna posebno ponosnim.

-Sigurno da nam je to posebno drago. Vodeće tvrtke u našoj zemlji po pokazateljima kao što su profitabilnost, likvidnost, niska zaduženost, aktivnost i ekonomičnost, koriste naš informacijski sustava za upravljanje poslovnim procesima i planiranje resursa INPOS, što je bar malim dijelom utjecalo na njihove rezultate i to je najbolja nagrada za naš dosadašnji rad – kazao nam je direktor razvoja poslovanja Damir Huljev.

Infodesign postoji više od dvadeset godina, osnovan je pod tim imenom u srpnju 1991. godine, a od tada do danas Infodesign je prošao put od zanatstva do profesionalnog inženjeringa. Unatoč brojnim velikim promjenama u tehnologijama, kako onima koje se koriste u tvrtkama, tako i tehnološkim alatima koje koristi Infodesign, od početka do danas tvrtku odlikuje fleksibilnost prema korisnicima.

-To je bila i ostala naša najveća prednost, jer našim klijentima nudimo kompletnu uslugu, možemo im se maksimalno posvetiti, a oni to znaju cijeniti – istaknuo je Huljev.

U Infodesignu radi 15-ak zaposlenih, a brojka ne varira previše posljednjih godina. Tvrtku sačinjavaju iskusni projektanti, ali i oni mlađi koji su tek završili informatičke ili druge studije te po dolasku prolaze sustav edukacije i adaptacije na način rada te upoznavanje s potrebama  klijenata.

Temeljna djelatnost Infodesigna je projektiranje, izgradnja, uspostavljanje i održavanje složenih informatičkih sustava, kao i izrada informatičkih sustava, prema posebnim potrebama ili za rješavanje posebnih problema.

Razvijen je vlastiti ERP informacijski sustav za upravljanje poslovnim procesima i planiranje resursa INPOS, s temeljnim modulima koji pokrivaju sve segmente poslovanja i potrebe svakog klijenta. Uz njega razvijeni su i specijalistički informacijski sustavi kao što je INKOM za distributere energanata, vode i komunalna poduzeća te INFOS za osiguravajuća društva. Svi oni su razvijeni uporabom PROGRESS Software OpenEdge 11 naprednog okruženja za razvoj aplikacija koje čine relacijska baza podataka i 4GL. Treba naglasiti da je Infodesign već dugi niz godina ekskluzivni distributer američke firme Progress Software Corporation za tržište Hrvatske i regije.

Zbok kvalitete sustava, kao i svih ostalih usluga koje pruža Infodesign, niti posljednju veliku krizu, nisu previše osjetili u svojem poslovanju. Ova uspješna varaždinska tvrtka postala je nezaobilazan partner za sve one koje žele steći konkurentsku prednost i ostvariti napredak na tržištu. 

Komentari