Inovatorski Grand Prix novoj vojnoj kacigi iz Preloga

Objavljeno: 06.10.2013. 17:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Sestan-busch.hr

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu jučer dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim hrvatskim i inozemnim inovatorima u sklopu Međunarodne izložbe inovacija Arca 2013. Najznačajnija nagrada izložbe, Grand Prix pripala je modularnoj hrvatskoj kacigi tvrtke Šestan – Busch, javlja Liderpress.hr.

Kaciga je prvi puta javnosti predstavljena upravo na ovoj zagrebačkoj izložbi, a njezini proizvođači tvrde kako na svjetskom tržištu trenutno ne postoji takav proizvod, no kako za njime već postoji potražnja.

Modularna hrvatska kaciga sastoji se od 6 različitih integrirajućih dijelova, pruža kompletnu zaštitu glave do ramena, zamjenjuje sve dosadašnje kacige i zadovoljava potrebe svih rodova vojske, specijalnih snaga i policije. Unutar jedne minute vojnik ili policajac jednom rukom može sastaviti i rasklopiti kacigu i staviti je na glavu.

U 20 godina postojanja preloška tvrtka Šestan - Busch razvila je više od 20 tipova kaciga za razne rodove vojske, specijalnih snaga i policije, prodala i izvezla u 50-ak zemalja svijeta više od 600 tisuća kaciga.

Komentari