Ivanec ušao u program certifikacije gradova s povoljnom poduzetničkom klimom

Objavljeno: 26.04.2012. 09:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: ivanec.hr

Grad Ivanec je jedan od pet gradova u Hrvatskoj koji je ušao u Program certifikacije gradova s povoljnom poduzetničkom klimom

Predstavnice gradske uprave Ivanca, pročelnice Marina Držaić i Maja Darabus i volonterka Ana Jagetić su na Ekonomskom fakultetu u Rijeci sudjelovale na prvom seminaru Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) iz Beograda, koja je nositelj regionalnog projekta u koji su, osim Hrvatske, uključene i Srbija, Makedonija i BiH.

Time je Ivanec uz Rijeku, Bjelovar, Osijek i Crikvenicu, kao jedina četiri odabrana hrvatska grada, kao aktivni sudionik i službeno ušao u međunarodni projekt certifikacije gradova s povoljnom poduzetničkom klimom.

Program je opsežan i dugotrajan, a podrazumijeva ispunjavanje strogo određenih i iznimno zahtjevnih standarda koji će svim potencijalnim stranim i domaćim ulagačima biti jamstvo da Ivanec u potpunosti zadovoljava međunarodno priznate ulagačke kriterije.

Nakon što ispuni propisane uvjete, Grad će dobiti BFC znak, odnosno, međunarodno priznat certifikat grada s povoljnim poslovnim okruženjem. Time će se Ivanec će se svrstati  u odabranu grupu lokalnih zajednica u Hrvatskoj koje će biti dugoročno posvećene razvoju gospodarstva i koje će zahvaljujući reformama gradske uprave, nastojati stvoriti okruženje pogodno investitorima.

U tome će imati stalnu podršku u promociji od strane NALED-a i USAID-a, a očekuje se da će potporu projektu dati i nadležna Ministarstva RH.

Komentari