Ivanečka Industrijska zona uskoro spremna za gospodarstvenike

Objavljeno: 28.11.2011. 12:42

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: ivanec.hr

Uskoro počinje prva faza pripreme Industrijske zone Ivanec za poduzetnička ulaganja velikih industrijskih ulagača, piše ivanec.hr

Gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec za ovu je godinu završila s otkupom zemljišta od privatnih vlasnika na području buduće Industrijske zone.

Po cijeni od 15 kuna po kvadratu, od četrdesetak vlasnika otkupljeno je 43 tisuće četvornih metara površina.

Građanima je zemljište plaćeno ukupno 630 tisuća kuna. Industrijska zona uredit će se na 300 tisuća kvadrata, a formiranjem okrupnjenog koridora na 4,3 hektara faktički je počela realizacija prve faze pripreme Industrijske zone za poduzetnička ulaganja velikih industrijskih ulagača.

Otkupom površina stvoreni su glavni preduvjeti za izradu parcelacijskog plana, a on će se početi raditi početkom iduće godine, čim stigne potvrda Urbanističkog plana.

Pošto će parcele u Industrijskoj zoni biti namijenjene velikim industrijskim pogonima i skladišnim kapacitetima, njihova površina neće biti manja od 10 tisuća „kvadrata“.

Komunalno opremanje zone vodom, plinom, kanalizacijom i putovima počet će nakon izrade glavnog projekta, a tempo radova ovisit će i o potporama s državne razine.

Komentari