obavijest

Iz PBZ-a upozoravaju: 'Ako dobijete ovaj e-mail, ne otvarajte ga'

Objavljeno: 21.12.2022. 12:58

Zadnja izmjena: 21.12.2022. 12:58

Iz Privredne banke Zagreb upozorili su svoje klijente da ne otvaraju i ne odgovaraju na lažne mailove koji posljednjih dana stižu na e-mail adrese njihovih korisnika.

Kako su naveli, lažne poruke dolaze od pošiljatelja "PBZ <[email protected]>", "PBZ <[email protected]>", "PBZ <[email protected]>", "PBZ <[email protected]>", "PBZ <[email protected]>", "PBZ <[email protected]>", "PBZ <[email protected]>", "PBZ <[email protected]>", ali dodaju kako postoji mogućnost da će se pošiljatelji još mijenjati. Najčešće za subject/predmet/naziv imaju "Moguce upozorenje o neaktivnom racunu", a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana sa Privrednom bankom Zagreb.

- Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite. Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova - navode iz PBZ-a.

Komentari