J&T Banka zaključila drugi kvartal s dobiti od 934 milijuna čeških kruna

Objavljeno: 04.09.2014. 07:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: www.vaba.hr

Prema nerevidiranim konsolidiranim rezultatima, J&T Banka, jedna od vodećih privatnih banaka na češkom tržištu, zaključila je drugi kvartal ove godine s neto dobiti u iznosu od 934 milijuna čeških kruna te time dodatno potvrdila iznimno uspješan period poslovanja koji traje posljednje dvije godine.

Dobit poslovanja u navedenom periodu iznosi 1.030 milijardi čeških kruna te predstavlja godišnji rast u iznosu od 47 posto. Bilančna suma na kraju lipnja zabilježila je porast od 40 posto premašivši tako iznos od 125 milijardi čeških kruna.

Ovaj porast rezultat je godišnjeg rasta depozita klijenata u iznosu od 35 posto, koji su dosegnuli iznos od gotovo 100 milijardi čeških kruna. Rast je također zabilježen zbog porasta kreditiranja od 46 posto u odnosu na prošlu godinu, koji je na kraju lipnja dosegao iznos od ukupno 69 milijardi čeških kruna – stoji u priopćenju J&T Banke.

Podsjetimo, u drugom kvartalu, J&T Banka stekla je 58,33 posto udjela u vlasništvu Vaba d.d. banke Varaždin te na taj način dodatno proširila svoje poslovanje i na hrvatsko tržište.

Banka planira daljnji rast i jačanje svoje pozicije na tržištu. Prva u regiji, Banka je izdala certifikate-vrijednosne papire bez krajnjeg roka dospijeća te time privukla znatan interes investitora. Na kraju prve polovice godine, kapital banke iznosilo je 14.69 milijardi čeških kruna.

Na kraju drugog kvartala 2014. godine, J&T Banka zabilježila je adekvatnost kapitala na konsolidiranoj razini u iznosu od 12,5 posto.

Komentari