Javna rasprava o studiji o utjecaju na okoliš budućeg plinovoda

Objavljeno: 03.10.2014. 13:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Od petka, 3. listopada, provodi se javni uvid u Studiju o utjecaju na okoliš za zahvat "Magistralni plinovod Kneginec-Varaždin II DN 300/50 bar", čiji je nositelj PLINACRO d.o.o Zagreb.

Javni uvid provodi se u prostorijama Općine Gornji Kneginec (Trg dr. Franje Tuđmana 2c, Gornji Kneginec), a za Grad Varaždin u prostorijama Varaždinske županije (Upravni odjel za poljoprivredu i zaštitu okoliša, soba 202, Franjevački trg 7), radnim danom od 8 do 15 sati. Sažetak Studije objavljen je i na internetskim stranicama Varaždinske županije, Grada Varaždina i Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Prema Studiji o utjecaju na okoliš, u planu razvoja plinskog transportnog sustava Republike Hrvatske 2011-2015. godine, predviđa se nekoliko skupina projekata osnovnog nacionalnog plinskog transportnog sustava. Jedna od skupina su projekti koji zamjenjuju starije dijelove plinskog transportnog sustava, čija operativna funkcionalnost, učinkovitost, pa i sigurnost, sve teže udovoljavaju strožim zahtjevima rada i tržišta. U navedenu skupinu pripada i planirani magistralni plinovod Kneginec-Varaždin II DN 300/50 bar, koji će u cijelosti biti položen uz postojeći istoimeni magistralni plinovod.

Javni uvid u studiju traje do 3. studenog 2014. godine, do kada se u knjigu primjedbi, koja se nalazi uz dokumentaciju, mogu upisati svi prijedlozi i primjedbe zainteresirane javnosti.

Javno izlaganje održat će se u utorak, 21. listopada, u Skupštinskoj dvorani  Varaždinske županije (Franjevački trg 7, Varaždin). Na javnom izlaganju bit će prisutni predstavnici investitora, tvrtke Plinacro d.o.o., Zagreb te predstavnici ovlaštenika, tvrtke Dvocut-ECRO d.o.o., Zagreb.

Tijekom javnog izlaganja mogu se postavljati pitanja o predloženim rješenjima na koja usmeno ili u pisanom obliku odgovaraju predstavnici investitora i predstavnici ovlaštenika. Primjedbe i prijedlozi mogu se dati i usmeno u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja.

Komentari