Javna tribina "Kad benzinske crpke utihnu..." u Županijskoj palači

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 22.03.2013. 07:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U petak, 22. ožujka, s početkom u 18 sati u Županijskoj palači na Franjevačkom trgu održat će se tribina pod nazivom "Kad benzinske crpke utihnu - kako se pripremiti za življenje sa sve skupljom energijom i klimatskim iznenađenjima".

Tribinu, otvorenu za sve građane, zajednički organiziraju Grad Varaždin, Varaždinska županija, Razvojna agencija Sjever i Udruga za promicanje održivog načina življenja "Gredica".

Ekološki aktivist Zoran Skala, dipl. ing. str., viši savjetnik za razvojne poslove i ekologiju pri Zavodu za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije, u uvodnom će predavanju govoriti o izazovima koje energetske i klimatske neizvjesnosti stavljaju pred građane te iznijeti neke od mogućnosti koje je moguće primijeniti na razini lokalne zajednice, odnosno putem lokalne samouprave.

Uvodna izlaganja također će imati dr. sc. Miljenko Ernoić, direktor Razvojne agencije Sjever, koji će govoriti o utjecaju skupe nafte i klimatskih promjena na poljoprivredu, dok će Ivan Šimić, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjever, predstaviti potencijale obnovljivih izvora energije na području Varaždinske županije.

Zaključno u uvodnom dijelu će Maja Kireta, dipl. ing. arh., predsjednica Društva arhitekata Varaždin, održati predavanje pod nazivom "Održiva gradnja - od koncepta do prakse".

U raspravi koja će uslijediti, a u koju se mogu uključiti i građani, sudjelovat će i predstavnici Grada i Županije.

Komentari