paket mjera

Jedna trgovina na jugu županije od danas ne prodaje ulje, šećer i brašno

Objavljeno: 11.09.2022. 18:13

Zadnja izmjena: 12.09.2022. 11:50

Kupci lokalne trgovine u Mirkovcu u Općini Breznica sutra neće moći kupiti ulje, mlijeko, šećer, oštro ni glatko brašno jer, kako kaže vlasnica trgovine Magdalena Kralj, za nju bi to bio čisti gubitak.

Kako prenosi Jutarnji.hr, vlasnica problem vidi u tome što su nove cijene "donesene doslovno od danas do sutra", bez mogućnosti da se prvo proda roba na zalihi, koja je kupljena po većim cijenama nego što bi one trebale biti ubuduće jer iz Vlade kažu da je s proizvođačima dogovoreno spuštanje njihovih cijena, iako im to po paketu mjera nije obaveza. Magdalena Kralj povučene namirnice neće vratiti na policu, navodi, dok Vlada ne smisli način kako će im nadoknaditi gubitke od prodaje zaliha. Svi su trgovci, dodaje, imali robu na zalihama dostatnu za barem mjesec dana.

- Robu smo kupovali po enormno visokim cijenama i sad bi po proizvodu trebali imati u prosjeku po 20% gubitka. Isti je problem za sve male, seoske dućane. Svi se borimo, uništavaju nas krize od korone, rata, umjetne krize, ali Vlada neće riješiti situaciju pokopa li prvo nas trgovce, a s ovime se to radi. Naša maloprodajna cijena mora sadržavati neku maržu, bilo to jedan do pet posto maksimalno, a mi ne samo da nemamo maržu nego gubimo. Prisiljena sam maknuti sve iz prodaje - rekla je vlasnica za Jutarnji.

Komentari