brisanje iz HZZ-a

Jesu li vas 'izbrisali' iz evidencije HZZ-a zbog neaktivnosti? Podijelite s nama svoja iskustva

Objavljeno: 15.10.2016. 11:28

Zadnja izmjena: 15.10.2016. 11:41

Foto: Arhiv

U prethodnih 9 mjeseci 5024 osobe s područja djelovanja HZZ regionalni ured Varaždin je našlo posao i na taj način izašlo iz evidencije HZZ-a. No, osim njih još 2906 njih je "izbrisano" s popisa HZZ-a iz raznih drugih razloga.

Od te brojke njih 276 je dobilo stručno osposobljavanje, a 378 njih se samostalno odjavilo iz evidencije. Postoje još i oni koji su otišli u mirovinu, ostvarili pravo na rodiljsku/roditeljsku naknadu, postali redoviti studenti ili, primjerice, završili u pritvoru.

Ipak najveću skupinu onih koji su "izbrisani" čine oni koji nisu aktivno tražili posao - bilo ih je čak 1422 u proteklih 9 mjeseci. Otkako je HZZ prije par godina pooštrio uvjete koje netko mora ispunjavati da bi ostao u njihovoj evidenciji, redovno imamo značajan postotak (15-20%) onih koji izgube status nezaposlenog zbog neaktivnosti. Službeno, to su oni koji se nisu javljali na oglase za posao i onda nisu jednom mjesečno donosili svoj dnevnik traženja posla na Zavod. Spadate li vi u takve? Ukoliko da, zanimalo bi nas da čujemo vaše osobno iskustvo. Posjetite našu Facebook stranicu i ostavite svoj komentar ispod ovoga članka da bi se mogao čuti i vaš glas.

Komentari