uspjeh

Još jedan stanar poduzetničke zone koja se smatra jednom od najatraktivnijih na sjeveru

Objavljeno: 01.02.2022. 14:46

Zadnja izmjena: 01.02.2022. 15:14

Foto: Arhiva

Jedna od najprivlačijih poduzetničkih zona na sjeveru Hrvatske, Poduzetnička zona Ljubešćica, koja se nalazi u samu autocestu i time nadomak Zagreba, bogatija je za još jednu tvrtku.

  • Foto - U Ljubešćici državni vrh: Završeno je ulaganje u Zonu, vrijedno 8 milijuna kuna, više ovdje.

Općinsko vijeće Općine Ljubešćica upravo ovih dana dalo je suglasnost na Odluku o izboru najpovoljnije ponude za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica, a novi „stanar“ je poduzetnik s područja općine, konkretno tvrtka Mehanika Sakač. Kako doznajemo od Općine, riječ je o kupnji čestice površine od 2,9 tisuća kvadratnih metara u vrijednosti većoj od 200 tisuća kuna.

Mehanika Sakač

- Čestitamo tvrtki „Mehanika Sakač“ na kupnji te joj želimo puno uspjeha u realizaciji projektne ideje. Svaki novi poduzetnik u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica znači korak bliže ka ostvarenju rezultata EU projekta „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica“, povećanje broja poduzetnika i povećanja intenziteta aktivacije zone – poručuju iz Općine.

Podsjetimo, krajem rujna prošle godine završeno je ulaganje u komunalnu infrastrukturu Zone, a tom prilkom Zonu je posjetio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, zajedno s ministrom mora promet i infrastrukture Olegom Butkovićem.

'Nije bilo lako'

Projektom opremanja Poduzetničke zone izgradilo se više od 5,8 tisuća kvadrata prometnica, tisuću metara oborinske i fekalne kanalizacije, kao i javna rasvjeta, a načelnik Nenad Horvatić na njegovom kraju prisjetio se početaka 2010-e i prvih investitora. - Nije bilo lako, na prvom sastanku okupili smo 200 vlasnika zemljišta, među kojima je bilo i onih koji su osjećali skepsu. Drago nam je da nikog nismo iznevjerili, da projekt ničim nije kompromitiran, da smo na tom putu stekli mnogo novih prijatelja, a posebno hvala prvim investitorima koji su nam vjerovali na riječ, i to u vrijeme kad još nije bilo ni asfalta – rekao je Horvatić.

Komentari