JPP: Kanađani će od župana doznati sve o našim projektima

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 28.01.2012. 10:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar sudjelovat će kao jedan od panelista na međunarodnoj konferenciji „Javno-privatno partnerstvo – kanadsko iskustvo“ koja će se održati u utorak 31. siječnja, s početkom u 9:30 sati u Hotelu Westin, dvorana Opera u Zagrebu.

Riječ je o međunarodnoj konferenciji koju zajednički organiziraju Agencija za javno-privatno partnerstvo i Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj, a zamišljena je kao forum na kojem će biti prezentirana prije svega kanadska, ali i hrvatska iskustva JPP-a te iskustva u široj regiji.

Naime, Javno-privatno partnerstvo u Kanadi smatra se jednim od najrazvijenijih i najuglednijih u svijetu s iskustvima u provedbi više od 150 projekata u 11 sektora, a obuhvaća različite infrastrukturne projekte.

Župan će govoriti u iskustvima Županije u području provođenju projekata javno-privatnim partnerstvom koji je bio apsolutna novost u Hrvatskoj, a kojim je Varaždinska županija snažno pokrenula val izgradnje i investicija na svome području.

Ovim je modelom u školstvo Varaždinske županije uloženo 300 milijuna kuna te je osigurano dodatnih 41 tisuću m2 u osnovnim i srednjim školama, a zahvaljujući izgradnji i dogradnji gotovo svi učenici pohađaju jednosmjensku nastavu.

U projekt javno-privatnog partnerstva Varaždinska županija ušla je ciljano, a sveukupno je prema modelu javno-privatnog partnerstva obnovljena Županijska palača te su izgrađena ili dograđena 32 školska objekta.

Tako je od ukupno 33 objekata, 10 novoizgrađenih dvorana, 19 dograđenih škola, jedna škola je novoizgrađena, a dvije su bile rekonstrukcije školskih dvorana u učionički prostor.

Prva investicija bila je obnova Županijske palače - što je inače prvi objekt u Hrvatskoj ostvaren putem modela Javno privatnog partnerstva - koja je otvorena u rujnu 2006., a posljednja je otvorena Prva gimnazija u rujnu 2009. godine.

Komentari