bespovratna sredstva

eTV: Kako ojačati regionalnu konkurentnost kroz razvoj malog i srednjeg poduzetništva - održana prezentacija u HGK

Objavljeno: 04.10.2016. 10:46

Zadnja izmjena: 04.10.2016. 12:11

Foto: Sonja Ognjenović

HGK-Županijska komora Varaždin organizirala je prezentaciju natječaja Kompetentnost i razvoj MSP, koji za cilj ima ojačati regionalnu konkurentnost kroz razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Prezentaciju je držao pomoćnik sektora za međunarodne odnose u HGK, Saša Bukovac.

Sredstva su namijenjena poticanju stvaranja i proširenja kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, posebice kroz izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica, te za održavanje i povećanje zaposlenosti, prodaju na inozemnim tržištima i usvajanje novih rješenja i tehnologija.

Saša Bukovac savjetuje poduzetnike kako je osnovna greška ići u projekt zbog projekta, zbog EU sredstava. Preporuča da ulažu u samo one projekte koje bi provodili bez EU sredstava, koji su pomno osmišljeni. Evo tko se sve može prijaviti na ovaj natječaj:

 

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava s rokom prijave do 31. prosinca 2016. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 863 milijuna kuna.

Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 300 tisuća kuna.

Komentari