istražili smo

DOBRA VIJEST Kako se u Cestici prošli mjesec smanjio broj nezaposlenih za gotovo 10%? Dva su razloga

Objavljeno: 14.09.2016. 12:31

Zadnja izmjena: 14.09.2016. 15:04

Od pet ispostava HZZ-a na području naše županije, uvjerljivo najveći pad nezaposlenosti - od 9,7% - zabilježila je ona u Cestici.

Brojka je posebno uočljiva kad ju se usporedi s ostalim ispostavama - u Ivancu je nezaposlenost pala za 2,5%, u Novom Marofu za 1,9%, Ludbregu - 0,6%, dok je u ispostavi Varaždin čak došlo do blagog porasta broja nezaposlenih od 0,1% (odnosno, 3 nove nezaposlene osobe).

U svakom slučaju, Cestica izaziva pozornost svojom brojkom - gdje se, konkretno, radi o padu broja nezaposlenih za 24 osobe. Trend blagog pada u ovoj ispostavi postoji barem još od prošle godine i brojka se u nekoliko navrata vrtila oko 20 po mjesecu. Neki su čitatelji na našoj Facebook stranici komentirali da se radi o odlasku u inozemstvo.

Prema podacima koje smo dobili, 36 osoba iz Cestice je izašlo iz evidencije nezaposlenih jer su sklopile ugovore o radu. Još 25 osoba je izašlo iz evidencije iz drugih razloga (npr. neaktivnost i slično). Drugim riječima - više od pola (59%) nezaposlenih je našlo posao.

Ako vas još ne boli glava od brojki - dodajmo i da iz ovih računica proizlazi kako je u istom periodu 37 osoba upisano u registar nezaposlenih HZZ Cestica. Ipak, nastavlja se pad nezaposlenih i u Cestici i na području županije - i to je definitivno dobra vijest.

Komentari