postignut dogovor?

Kaufland ipak kupuje zemljište od Varteksa? Evo što to znači za tvrtku

Objavljeno: 15.12.2022. 09:06

Zadnja izmjena: 15.12.2022. 09:06

Prema neslužbenim informacijama Poslovnog.hr, Kaufland ipak kupuje zemljište od Varteksa čime je moguća i stabilizacija poslovanja tvrtke. Do toga je došlo uslijed dogovora vjerovnika, za što je rok bio najkasnije do 23. prosinca ove godine.

Podsjetimo, riječ je o pregovorima hipotekarnih vjerovnika oko raspodjele novca od prodaje Varteksovog zemljišta vrijednosti 30 milijuna kuna Kauflandu, koji je ranije izrazio spremnost čekati sve do 23. prosinca. Kako prenosi Poslovni.hr, sada je dogovorena kupnja Varteksovog zemljišta od strane Kauflanda, što znači i da je postignut dogovor među vjerovnicima, odnosno prihvaćena je raspodjela novca po Varteksovom prijedlogu, a za Varteks to znači moguću stabilizaciju poslovanja. 

Također, kako navode, Varteks iz ove transakcije ne dobiva ni lipe, ali se za visinu prodanog dijela miču hipoteke, a dug se smanjuje za 27 milijuna kuna. Također, otvara se mogućnost za daljnje prodaje nekretnina o kojima se navodno već pregovara u cilju kompletiranja izlazne strategije iz zone rizika. 

Nakon službenog potpisivanja ugovora u petak u Zagrebu uslijedit će isplata kojom će novac biti podijeljen već u ovoj kalendarskoj godini. U sklopu toga je predviđena i isplata 450.000 kuna NK Varaždinu na temelju kupnje zemljišta, a za pomicanje rotora, kao i 2,6 milijuna kuna za rušenje građevinskog objekta jednoj zagrebačkoj tvrtki.

Komentari